Theaterlegende Jimmy Hutchinson brengt hommage aan Gay Broadway

Hats of to Broadgay

De vijfenzeventigjarige zanger/docent Jimmy Hutchinson is terug in het theater met een nieuwe one-man show: ‘Hats off to Broadgay’. Voor deze hommage selecteerde hij songs die allemaal hun eigen link hebben met gay Broadway.

“This show has something for everybody; Lesbian, Homo, Bi, Trans and also hetero” aldus Hutchinson. Deze nieuwe en unieke one-man-show bevat een mix van liedjes en verhalen over gay-componisten en tekstschrijvers, musicals met gay thema’s en songs gecomponeerd voor vrouwen. Met muziek uit o.a. Cabaret, The Sound of Music, West Side Story en van componisten als Stephen Sondheim en Cole Porter stelde Hutchinson een gevarieerd Engelstalig programma samen.

“This show has something for everybody; Lesbian, Homo, Bi, Trans and also hetero”

Hij begeleidt zichzelf op piano. Naast prachtige muziek, deelt Hutchinson in Hats off to Broadgay leuke anekdotes met het publiek. Zo verwerkte componist Cole Porter bijvoorbeeld geheime teksten in zijn shows. Porter zorgde er voor met nummers zoals ‘You’re the top’ dat zijn vrienden verhalen in zijn voorstellingen zouden herkennen over homoseksualiteit. Hutchinson speelde als uitvoerend artiest in verschillende musicals in binnen- en buitenland waaronder Sweeney Todd (1993), My Fair Lady (1995), Jungle Book, Alladin – de Musical, 42nd Street en Rembrandt- de Musical.

Jimmy Hutchinson

“Componist Cole Porter verwerkte geheime teksten in zijn shows.”

Voor zijn rollen in Junglebook en Alladin werd hij genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award. Zijn vorige one-man-show, Hats off to Broadway was o.a. te zien in het M-Lab. Hij is tevens een welbekende zangdocent; op dit moment is er geen musical in Nederland zonder leerlingen van hem. Hij was ook officieel vocal coach voor o.a. Miss Saigon, Elizabeth, Mamma Mia en veel producties van OpusOne. Voor televisie was hij betrokken bij o.a. Sterrenjacht en So You Wanna Be A Popstar.

Hats off to Broadgay is slechts drie keer te zien op 7 (première), 26 en 27 mei in het Betty Asfalt Complex Amsterdam. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 15 via www.bettyasfaltcomplex.nl

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.