Seksadvies

Biweekly

Een paar jaar terug heb ik een vriendin advies gegeven. Seksadvies. Het was heel simpel: lik z’n anus, ga met een of twee vingers naar binnen en beweeg er lekker mee. Een paar maand later kwam ze giechelend bij me: ik moet je wat vertellen. De man had een goed orgasme met haar onder de douche gekregen. Zoals hij nog nooit ervaren had. Doordat ze mijn advies had opgevolgd. Ik wist het.

Seks is een ontdekkingstocht. Sleets cliché maar waar. Het is soms letterlijk gaan naar plekken waar je nog nooit bent geweest en waar je misschien niet van wist dat het een zone was waar je plezier aan kunt beleven. Waar ik me over verbaas is dit: de vieze gezichten die vooral heteromannen trekken als ik met hen praat over seks buiten de gebaande paden. Ik bedoel dus: neuken, beffen, pijpen. Dat is normaal. Daarbuiten niet.

Terug naar de anale seks bij de heteroman onder de douche. Ik noem in dit soort gesprekken dat homo-mannen die van anale penetratie houden dat niet doen om lekker pijn te hebben. Integendeel. Ze genieten ervan. Net zoals heteroseksuele, biseksuele mensen dat kunnen doen. De anus is als erogene zone niet alleen voorbehouden aan homo’s.

Mijn conclusie is: verken je lichaam met je eigen handen en samen met degene die je lief is of met wie je dat graag wilt doen. Sla niks over. Trek je niks aan van wat voorgeschreven staat door de maatschappij. Door je vrienden. Als het raar is in de ogen van anderen dan is het maar zo. Het is gewoonweg niet waar dat het raar is. Het is niet alleen tijd om labels rondom seksuele en genderidentiteit op te geven maar ook wat betreft de seksuele daad. Seks is gewoon seks.

Kom ik tot slot terug op mijn voorbeeld. Beste mannen, wees gerustgesteld. Als mannen genieten van anale seks die bij hen wordt gedaan, dan ben je niet per definitie homo. Maar als je nieuwsgierig bent: doe het dan met een man!

Joshua Zandberg is voorzitter van het Landelijke Netwerk Biseksualiteit en elke week schrijft hij een column over zijn leven als bi-man.

Joshua Zandberg
Joshua Zandberg

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.