Boris Dittrich schrijft spannend geschenkboek

Voormalig politicus Boris Dittrich schrijft dit jaar het Geschenkboek voor de Spannende Boekenweken. Deze lopen van van 6 tot en met 24 juni. In deze periode geven Nederlandse boekhandels het boek aan hun klanten cadeau bij besteding van minimaal 12,50 euro. Dittrich, die al jaren aan de weg timmert met het schrijven van thrillers, is verrast dat hij is uitgekozen om prestigieuze geschenk te schrijven. “Het is geweldig eervol om in 2018 de auteur van deze weken te zijn.”

Tekst: Paul Hofman

Dittrich neemt het stokje over van de Zuid Afrikaanse thriller auteur Deon Meyer die vorig jaar het geschenkboek schreef dat ik in een oplage van 350.000 exemplaren uitkwam. “Een bijzondere rij van door mij gewaardeerde auteurs ging mij voor. Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van het geschenkboek dat de titel ‘Barst‘ zal krijgen. Hij onthult aan de De Gaykrant dat een moord en grenzeloze ambitie rond een populair televisieprogramma centraal zullen staan. “Ik probeer een toegankelijk en spannend boek te schrijven waardoor hopelijk nog meer mensen geïnspireerd raken om Nederlandse spannende boeken te gaan lezen.”

Nekklem

In de nieuwste editie van The Gay Issue staat een diepgaand interview met Dittrich over zijn schrijverschap en zijn laatste roman Halszaak dat in het najaar van 2017 verscheen. Deze thriller is losjes geïnspireerd op de beruchte nekklem-zaak waarbij Mitch Henriques overleed. De thrillers van voormalig politicus Dittrich worden geprezen om zijn beeldende beschrijvingen en gelaagde personages. Sinds zijn debuut in 2011 heeft hij vier enthousiast ontvangen literaire thrillers afgeleverd. W.O.L.F. (2016), over extremisme in Berlijn, werd door de VN Detective & Thriller Gids uitgeroepen tot beste Nederlandstalige thriller. Hij schrijft zijn boeken het liefst op reis, tijdens lange vluchten, die Dittrich als mensenrechtenactivist voor Human Rights Watch over de hele wereld maakt. In verrassende plots verbindt hij actuele thema’s met spannende psychologische inzichten. Na zijn thrillerdebuut Moord en brand (2011) verschenen meerdere thrillers over actuele zaken.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.