Podcast IK: Harlem van Hayzer

In deze aflevering van Podcast IK wordt Harlem van Hayzer geïnterviewd door Leon Augustijn. Want iedereen heeft wel een verhaal. En het verhaal van Harlem als oprichter en voorzitter van de non-profit organisatie LGBT World Beside is zeker de moeite waard.

Tekst: Leon Augustijn

Hij richtte de organisatie op toen hij in 2017 als vluchteling naar Nederland gekomen was. Harlem weet als geen ander met welke moeilijkheden LHBTIQ+ personen te maken krijgen, wanneer ze noodgedwongen alles achterlaten en moeten vluchten. Hij besloot mensen te helpen die gedwongen wederom om een nieuw leven op te bouwen. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere Europese landen.

In deze aflevering vertelt Harlem in het kort zijn verhaal en wat hij in Rusland heeft meegemaakt. Ook heeft hij tips voor de luisteraars. Podcast IK met Harlem van Hayzer luister je op SpotifyGoogle en Apple iPlayer.

Leon Augustijn is schrijver, motivator en spreker. Hij schreef zijn autobiografische boek met de wat pretentieuze titel ‘IK’. Niet als egodocument, maar omdat hij zichzelf niet meer wil ontkennen, niet meer wil verloochenen wie hij is. Een hele strijd, die hij niet voor niets op papier heeft gezet. Het is een doorlopend proces dat je kunt volgen door zijn columns of nieuwsbrieven. Zijn boek verscheen in 2023.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.