Minkema’s Maandgedicht | Uit zijde geweven

Op de foto staat Jan-Simon Minkema, met op de achtergrond in golven neergelegde paarse zijde stof. Elke eerste maandag van de maand publiceert Gaykrant Minkema's Maandgedicht. Een gedicht dat dichter, schrijver en acteur Jan-Simon Minkema speciaal heeft gekozen uit zijn rijke oeuvre. Het Minkema's Maandgedicht van februari heet: Uit zijde geweven.

Elke eerste maandag van de maand publiceert Gaykrant Minkema’s Maandgedicht. Een gedicht dat dichter, schrijver en acteur Jan-Simon Minkema speciaal heeft gekozen uit zijn rijke oeuvre. Het Minkema’s Maandgedicht van februari heet: Uit zijde geweven.

Tekst: Jan-Simon Minkema

Jij bent uit zijde geweven,
zacht als fluweel en hard als staal.
Jij bent een oeroud gegeven,
begin en eind van mijn verhaal.

Jij bent geluksgetal zeven,
sterk als een beer, lief als een lam.
Jij zult door mij overleven,
het vuur in een eeuwige vlam.

Jij bent uit zijde geweven,
duister als bloed, luchtig als licht.
Jij blijft geen dag onbeschreven,
jij blijft geborgd in mijn gedicht.

© Jan-Simon Minkema

Jan-Simon Minkema (1950) werkte na zijn opleiding aan de Akademie voor Kleinkunst, als acteur, cabaretier en zanger. Van zijn hand verschenen ruim twintig boeken en dichtbundels. In de jaren tachtig was hij tien jaar lang medewerker van de papieren Gay Krant. Grote bekendheid kreeg Minkema door de rollen van Meester Arend Vogel, Onkel X en Opa Knots in de tv-serie ‘De familie Knots’. 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.