Songfestival Troubadours | Maxine & Franklin Brown

Songfestival zónder Nederland in 1995! Gelukkig deed ons land het jaar erop weer mee. Al was ook dat nog even spannend: middels een audio-voorronde moesten Maxine & Franklin Brown zich eerst weten te plaatsen.
Dát lukte en dus reisde het duo in mei 1996 af naar het Noorse Oslo waar zij deelnamen met het lied ‘De Eerste Keer’. In deze aflevering van ‘Songfestival Troubadours’ vertellen ze uitgebreid over dit avontuur.
Van hun eerste ontmoeting (Maxine over het lengteverschil: “Ik zag de humor hier totaal niet van in”), het Nationaal Songfestival, succes in de hitlijst, de voorbereidingen voor Oslo, een tegenvaller met de kleding, arrogante concurrentie uit het Verenigd Koninkrijk en een ‘champagne-incident’ enkele dagen vóór de liveshow… Franklin: “Ik dacht ‘what the freak’ is dit joh..?” Met medewerking van Ingrid Simons en Mandy Huydts.
Luister de podcast hier

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.