Brenda | Genomineerd voor Vrouw in de Media Award

Brenda Schaaper is moeder van Celeste, haar zestienjarige, non-binaire kind. Met Celeste is ze eigenaar van camping de Paradijsvogel, een plek voor LHBTI+kinderen en jongeren en hun ouders/verzorgers. Ze is ook columniste voor J/M ouders en voor Gaykrant en noemt zichzelf een ervaringsdeskundige voor ouders met een LHBTIQ+ kind. Brenda is genomineerd voor de Vrouw in de Media Award en daar zijn we bij Gaykrant trots op. Je kunt nu op haar stemmen. Gaykrant sprak met Brenda.

Redactie: Rick van der Made
Foto’s: Brenda Schaaper en VIDM Award

Je bent genomineerd voor de Vrouw in de Media Award. Waarom moeten mensen op je stemmen?

Ik zet mij samen met mijn kind Celeste in voor LHBTI+ kinderen/jongeren. Wij organiseren plekken waar deze paradijsvogels gelijkgestemden kunnen ontmoeten en op een veilige manier op zoek kunnen gaan naar hun gender-identiteit zoals op onze camping de Paradijsvogel. Door op mij te stemmen zorg je ervoor dat ons werk nog meer zichtbaarheid krijgt en we nog meer jongeren kunnen helpen. Ik ben de stem van mijn kind en van al die andere kinderen.

Je schrijft regelmatig over je non-binaire kind Celeste. Kun je iets over hen vertellen?

Celeste is geboren in China en net 16 jaar geworden. Het is een excentriek kind met hun prachtige lange haren, hoge hakken en lange nagels. Ze blijven bij zichzelf. Helaas zorgt dat er ook vaak voor dat ze gepest en buitengesloten worden, maar Celeste wijkt niet voor groepsdruk. Mijn kind geeft kleur aan deze maatschappij en het vergt moed om zo in het leven te durven staan.

Je hebt camping de paradijsvogel die je samen met Celeste runt. Dat is een mooi project.

Dankjewel. Deze camping is afgelopen zomer van start gegaan en was een groot succes. Dit jaar komen we terug met deze pop-up camping in Lelystad en we verwachten een verdubbeling van het aantal gasten. Dus daar kijken Celeste en ik nu al naar uit.

Wat wil je nog kwijt aan de volgers van Gaykrant?

Wij gaan sowieso door met alles wat we doen, maar jouw stem zou wel helpen. Zo krijgen we nog meer erkenning voor deze doelgroep. Deze kleurrijke kinderen/jongeren verdienen dat.

*

Stem hier op Brenda (klik op Noord-Holland).

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.