#YouAreIncluded | Inschrijving Pride Amsterdam van start

Met inmiddels 50 ambassadeurs en op weg naar WorldPride 2026 zal Pride Amsterdam dit jaar in het teken staan van de diversiteit binnen de LHBTI-community. Het thema #YouAreIncluded staat zowel voor individuen als groepen die strijden voor gelijke rechten. Zichtbaarheid is hiervoor van groot belang en daarbij helpen de vele activiteiten die worden georganiseerd om mensen samen te brengen. Met de bekendmaking van het thema kunnen deelnemers voor de Canal Parade zich gaan voorbereiden en vanaf 9 januari inschrijven om mee te varen.
Terugkijkend op 25 jaar Canal Parade en met inmiddels 50 Pride-ambassadeurs met ieder een eigen verhaal en strijd, is 2023 een mooi jaar om de balans op te maken. Ook de steun van alle deelnemers, bezoekers en partners aan Pride Amsterdam is van onschatbare waarde. Daarom staat iedereen dit jaar centraal met het thema #YouAreIncluded. Hiermee laten we de wereld zien hoe uniek Amsterdam is, dat iedereen ertoe doet en dat we samen strijden voor een veilige toekomst.
Deelnemers Botenparade 2023 gezocht
Partijen die willen deelnemen aan de botenparade worden uitgenodigd om zich van 9 januari tot 9 februari 2023 in te schrijven en een conceptplan in te zenden. Op 19 februari zal bekendgemaakt worden welke inzendingen het mooiste zijn en het beste aansluiten bij het thema en daarom beloond worden met een startbewijs voor zaterdag 5 augustus 2023.
Van de 80 beschikbare startbewijzen zijn er 20 gereserveerd voor leden van onze Pride Business Club. Met die inkomsten kunnen we de parade toegankelijk houden en betalen organisaties uit onze community maximaal 10% van de kostprijs. Daarnaast kunnen zij dit jaar ook een beroep doen op ons zichtbaarheidsfonds en een bijdrage tot € 5000,- aanvragen voor de aankleding van de boot. Op https://pride.amsterdam/events/canal-parade/ is alle informatie en voorwaarden voor deelname te vinden.
Over Pride Amsterdam
Onder het motto ‘Be who you are, love who you want’ wil Pride Amsterdam blijvend aandacht vragen voor de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s overal ter wereld. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI’s. Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het meerdaags evenement bij te wonen. Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. Hoogtepunt is de beroemde Botenparade, waarbij activisme en amusement samenkomen tot een bruisend spektakel. Meer informatie vindt u op www.pride.amsterdam en www.pride.amsterdam/thema.
Queer & Pride Amsterdam
Pride Amsterdam vindt plaats van 1 tot en met 6 augustus 2023 en is onderdeel van Queer & Pride Amsterdam dat plaatsvindt van 22 juli t/m 6 augustus. Van 22 t/m 28 juli is de organisatie in handen van Stichting Queer Amsterdam.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.