#4 | Wanya Dop

In deze serie portretteert fotograaf Eep Seeber LHBTI’ers in hun vertrouwde omgeving vanuit de vraag: waar, met wie, met wat of wanneer kun jij helemaal jezelf zijn? Terugkerend symbool is de roze driehoek als teken van dat je mag zijn wie je bent. Vandaag de vierde aflevering.

Naam: Wanya Dop
Gender: Man
Seksuele oriëntatie: Homo
Geboorteland: Nederland

Wanya Dop is: dragqueen Nutella Versace, grafisch ontwerper en Barbie-verzamelaar.

In drag voelt hij zich vrij. Maar ook bij zijn lieve vrienden die hij om zich heen heeft. Van zijn moeder heeft hij altijd geleerd om zichzelf te mogen zijn.

“Ik heb jarenlang veel geld uitgegeven aan mijn Barbie-verzameling. Nu sta ik hier mijn verzameling uit te zoeken want ik ga een deel wegdoen. Mijn aandacht gaat nu vooral naar mijn alter ego @nutellaversacedrag. Dat is eigenlijk mijn life size Barbie geworden.”

*

Eep Seeber is portretfotograaf en houdt zich vooral bezig met (zelf)portretten waarin vaak het thema ‘identiteit’ terugkomt. Veel geportretteerden zijn dan ook mensen uit de LHBTI+gemeenschap waar hij zichzelf ook thuisvoelt. Kenmerken van zijn fotografie zijn compositie, kleur en vlakverdelingen: aspecten waar hij als modevormgever aan de AKI kunstacademie reeds mee bezig was. Meer van zijn werk vind je op www.EepPhoto.com

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.