Bart Lauwen | D66 Breda

Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Gaykrant biedt met de rubriek Uit de kast, in de raad ruimte aan alle LHBTI+kandidaat-gemeenteraadsleden om zichzelf te profileren. Iedere deelnemer aan de rubriek beantwoordt dezelfde zes vragen, waarmee lezers en volgers van Gaykrant een goed beeld krijgen van ieder afzonderlijk kandidaat-raadslid en van diens ideeën en plannen. Deze keer: Bart Lauwen.

Redactie: Rick van der Made, Marene Elgershuizen

1. Wie ben je, voor welke gemeente neem je deel aan de verkiezingen en voor welke partij? Kun je aangeven waarom je voor deze partij de gemeenteraad in wilt?

Mijn naam is Bart Lauwen, lijsttrekker voor D66 Breda in de gemeente Breda, ik ben 25 jaar en in het dagelijks leven werkzaam als Head of Corporate Development. Ik wil voor D66 de raad in om ons geluid te laten horen, D66 staat voor een partij waarbij iedereen zichzelf mag zijn, die waarde wil ik graag in de Bredase gemeenteraad uitdragen.

2. In hoeverre speelt je LHBTI+ zijn een rol in je politieke werk?

Het bewustzijn is altijd aanwezig, zeker als er vandalisme van regenboog symbolen plaatsvindt, toegeven is voor mij geen optie, we blijven de symbolen net zo lang herstellen tot het nodig is. Verder ben je je als minderheid ook altijd bewust van zij die niet de standaard zijn.

3. Stel, je komt in de raad: wat is het eerste dat je in jouw gemeente zou willen aanpakken?

Breda kent prachtige Singels, en we hebben al een evenement genaamd Breda Drijft, hoe tof zou het zijn als we een soort Breda Pride kunnen vieren, waarbij we vieren dat iedereen zichzelf mag zijn, een extra feest voor in de zomer, waar Breda als gastvrije stad prima geschikt voor is.

4. Besturen of oppositie? En met welke partij(en) zou je wel een college willen vormen?

In het stadsbestuur krijg je toch vaak meer van je idealen verwezenlijkt, ook al betekent dat af en toe compromissen sluiten, zo doen we dat in ons Breda. Het zou natuurlijk mooi zijn als D66 20 zetels haalt in Breda, maar om maar even van de roze wolk af te komen, dat gaat waarschijnlijk niet lukken.

Voorop staat dat partijen verder moeten willen bouwen aan een inclusief Breda, dat ambitie en lef durft te tonen bij de uitdagingen van onze tijd, als het gaat om klimaat, voldoende betaalbare huizen of het tegengaan van de ongelijkheid en tweedeling in onze samenleving. Partijen die die gedachte onderschrijven daar praat ik graag mee verder.

5. Wat moet er nog gebeuren met of wat kan er nog verbeterd worden aan de LHBTI+ emancipatie in je gemeente?

In Breda doen we het vrij goed, maar er wordt nog te veel onbesproken, LHBTI+ emanicipatie bij de Bredase sportclubs is daar een voorbeeld van, dat moet en kan sowieso beter. Wellicht door een Bredase LHBTI+ convenant.

6. Wat hoop je in vier jaar te kunnen bereiken?

Ik hoop dat ik Breda een beetje beter kan acherlaten, voor iedereen die Breda nu en in de toekomst haar thuis noemt. Door die inclusieve en gastvrije stad altijd voor ogen te blijven houden. En laten we hopen dat we in die vier jaar tijd ook meer actie hebben kunnen ondernemen op het klimaat, nog meer betaalbare huizen hebben gebouwd en dat tot slot, de ongelijkheid in Breda is teruggedrongen. Een ambitieuze vier jaar, maar zonder visie en ambitie kom je niet vooruit, samen zorgen we ervoor dat Breda een stad is en blijft die trots maakt.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.