Veering en Popdorian over hun nieuwe nummer over datingapps

Dating apps: veel queer mannen hebben er een haat-liefde-verhouding mee. Want ze kunnen een hoop lol opleveren, maar ook frustrerend zijn of je eenzaam doen voelen. Daarover gaat Anything with a pulse, een nieuw nummer van de Nederlandse act Veering en Popdorian.

Jan Veering draait al lang als DJ, onder andere op de Gaykrantboot tijdens de laatste Canal Parade in 2019. Daarnaast produceert hij elektronische popsongs, onder andere het nummer Inside met zangeres Sisca, waarover Gaykrant hem eerder interviewde. Ype Driessen en Kenne Peters vormen samen dance-popduo Popdorian. We kennen hen nog van hun underground hit You break it you own it en optredens op Milkshake en tijdens de Drag Olympics.
In de clip van jullie nummer op YouTube zien we tientallen profielfoto’s van jongens en mannen voorbij komen. Wie zijn dat allemaal?

Jan: Vrienden en bekenden van ons.

Ype: En een paar exen, hahaha.

Waar gaat Anything with a pulse precies over?

Ype: Het gaat over iemand die verslaafd is aan dating-apps. Hij wil koste wat kost een Grindr-date scoren en verlaagt zijn standaard steeds verder. Of eigenlijk dénkt hij dat hij een date wil, maar zoekt hij iets anders, namelijk warmte en liefde.

Jan: Dit klinkt een beetje droevig, maar het is een vrolijk nummer.

Is deze thematiek uit het leven gegrepen?

Ype: Zo erg is het niet, maar het gebeurt me wel eens dat ik eindeloos op Grindr zit te kijken en na verloop van tijd denk: waar ben ik eigenlijk mee bezig? Ik denk dat apps als Grindr vooral leuk zijn als het goed met je gaat, maar dat ze niet zo erg helpen als je er op zoek gaat naar oplossingen voor problemen.

Hoe kwam jullie samenwerking tot stand?

Jan: We kwamen elkaar tegen op het feestje Disco Total. We wisten van elkaar dat we hetzelfde soort muziek maken, namelijk dance-pop, dus het leek ons leuk om samen iets te proberen.

Ype: Ik had eigenlijk al tien jaar geen nummer meer uitgebracht. Maar voor deze gelegenheid heb ik Kenne, de zanger van Popdorian, weer teruggevraagd en hij wilde ook graag weer meedoen.

Kunnen we de komende tijd nog meer van jullie verwachten?

Ype: Ja! Jan schrijft voortdurend instrumentals, waar ik teksten bij maak. Ons volgende nummer is bijna klaar en er komen er zeker nog meer aan.

Jan: En van Anything with a pulse zijn een paar toffe remixes gemaakt door Soso en Lupe. Die staan op Spotify en die hopen we binnenkort ook in de club te horen.

Beluister Anything with a pulse op Spotify of op YouTube

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.