Toestemming

Toen ik als jongetje op de leeftijd kwam voor seks, zijn er een hoop leuke en minder leuke dingen gebeurd. Ik kwam als twaalfjarige voor het eerst klaar met een leeftijdgenoot, dit tot volkomen tevredenheid van ons beiden.

Iedere week op woensdag- en zaterdagmiddag ontmoetten we elkaar en hadden we onder het mom van spelletjes seks. Dit duurde een jaar of twee en toen gingen we naar andere scholen en bleek hij hetero.

Niets aan de hand, het is nog altijd een mooie ervaring. In dezelfde periode, ik zal veertien zijn geweest, zette ik in de bibliotheek terugbezorgde boeken in de rekken op alfabet. Ik stond op een opstapje toen een oudere man, misschien was hij vijftig, zijn hand in een pijp van mijn korte broek stak en langs mijn been omhoog kroop.

Ik kreeg een stijve piemel en voelde me heel opgelaten. Hij vroeg of ik bij hem thuis langs wilde komen. Dat heb ik nooit gedaan, en ik heb hem ook niet meer gezien. Hij zat aan me en ik had er niet om gevraagd: de verwarring in mijn hoofd was geschapen want ik kreeg wel een stijve. Had ik het prettig gevonden?

Laatst bezocht ik een café en een heel leuke jongere man kwam naast mij zitten. Hij is aantrekkelijk, vader, getrouwd en een jaar of dertig. Ik in de zestig. We dronken flink door, ik zat aan hem, zoende hem en hij mij. Verder is er niets gebeurd, maar ik werd de dag erna wakker met een kater en vroeg me af of er sprake was geweest van wederzijdse nieuwsgierigheid en geilheid, of dat ik misbruik had gemaakt van een dronken, geilige bui?

De man in de bibliotheek uit mijn jeugd zat fout.

En ik?

In deze geëmancipeerde tijd met alle aandacht voor de regenbooggemeenschap, respect voor de vrije wil, en het belang van consent?

*

Eduard Hoekstra (1956) is barkeeper/entertainer, psycholoog, journalist en schrijver. Hij woont in Amsterdam en heeft twee kinderen.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Toestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.