Lieve Bettine #12

Lieve Bettine,
Oud en nieuw komen eraan. Nu ben ik een alleenstaande homo zonder broers of zussen en zijn mijn ouders alweer lang geleden overleden. Ik vind december altijd een beetje een nare maand, eerlijk gezegd. Kerstmis heb ik inmiddels weer achter de rug (ik had mijn tante van 83 uitgenodigd). Nu bent u altijd zo opgeruimd en gezellig (en volgens mij ook alleenstaand). Hebt u nog tips om als single de komende oud en nieuw goed door te komen?Lieve groet uit VlaanderenBert—————————————————Lieve Bert uit Vlaanderen,Enorm bedankt voor je mail. Het is me een genoegen te weten dat mijn column ook in Vlaanderen gelezen wordt.Hoewel het niet eens middag is, heb ik toch al een glas droge wijn aan mijn volle, eenzame lippen gezet. Met Kerstmis heb ik voor mezelf een ragout gemaakt en daar hoorde wijn bij. Twee glazen hield ik over. Heerlijk, zo in deze sombere tijd, want wanneer je zoals ik alleenstaand bent, en je minaar verlaat je ‘s ochtends om 7:30 uur om naar vrouw en kinderen te gaan, dan slaat bij mij ook de wanhoop toe (maar dat is mijn probleem).
Ik ben ook veel alleen. Ik probeer december anders te interpreteren: ik tel de dagen af naar de 21e en vanaf dan gaan de dagen weer lengen. Ik steek kaarsen aan en zet de verwarming (ondanks de dure gasprijs) wat hoger. Ik verrijk mijn drankvoorraad met een voorraadje Mercier champagne, ik steek me in het nieuw. Of ik ga ramen zemen, kijk op de BBC naar White Christmas en mijmer over hoe fijn Kerstmis lang geleden voor me was. Dit was de laatste keer dat ik een kerstboom heb gekocht. Als alleenstaande, elegante vrouw is het een onmogelijke taak deze boom kaarsrecht in de onhandige standaard te steken. Nadat de boom drie keer halverwege de salon lag, was ik in staat de Nordman van € 55,00 reeds voor de kerst uit het raam te smijten. Had ik dat maar gedaan want nu, twee weken later, vallen de naalden van de takken als ik er alleen maar naar kijk. Een tip heb ik ook: wanneer je zo’n boom hebt als ik, zet deze gewoon tweede kerstdag op straat.
Mijn kerstpakket heb ik aan de daklozen op het centraal station uitgedeeld. En op Eerste Kerstdag heb ik gewoon een stuk of tien willekeurige telefoonnummers ingetypt, en heb die mij onbekende personen een zalig kerstfeest toegewenst. Heel attent dat je je tante uitgenodigd hebt (sta je in het testament?) Zelf bezoek ik mijn tante ook en die ruimdenkende 89-jarige is daar altijd erg blij mee.Ik heb je al wat tips gegeven om de volgende Kerstmis door te komen, maar we hebben natuurlijk ook nog oud en nieuw: ontkalk al je kranen, ontdooi je vriezer, zet je visgraatparketvloer in de polish of nodig je buurvrouw uit. Uiteraard schenk je met haar de overige flessen Mercier leeg.Heb ik je hiermee een beetje kunnen helpen, lieve Bert?
Je had me ook iets eerder kunnen benaderen, dan hadden we samen kunnen afspreken en onze tantes mee kunnen nemen.
Doen we gauw een keertje.
Een goed en gezond 2022, voor jou en voor iedereen.Liefs,Bettine
*
Lieve Bettine: in deze rubriek beantwoordt vrolijke, exotische en toch nette Bettine Wouterse (Breda, 24 juni, 19??) vragen over liefde, levensstijl, gender, prangende kwesties, etiquette en dilemma’s waar u dagelijks mee rondloopt of waar u wakker van ligt. 
Hebt u een vraag voor Bettine? Stuur deze naar: lievebettine@gaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.