Aanmelden nominaties Burgemeester Dalesprijs 2022

Op 28 januari 2022 wordt voor de 26e keer de Burgemeester Dalesprijs uitgereikt. Nominaties voor deze eervolle prijs kunnen tot 7 januari bij COC Regio Nijmegen worden aangemeld.

De prijs is bedoeld ter onderscheiding van personen of organisaties, die op vrijwillige basis en op een persoonlijke manier gestalte hebben gegeven aan Artikel 1 van de Grondwet, het artikel dat het beginsel van non-discriminatie verwoordt. Denk hierbij aan mensen die zich belangeloos inzetten voor de emancipatie van minderheden, voor de gelijke behandeling van achtergestelde groepen en/of voor de bestrijding van discriminatie. De prijs wordt uitgereikt aan initiatieven in het werkgebied van COC Regio Nijmegen.

De prijs, die jaarlijks wordt uittgereikt, werd in 1996 in het leven geroepen en is vernoemd naar Ien Dales, die van 1987-1989 burgemeester van Nijmegen en vervolgens minister van Binnenlandse Zaken in het derde kabinet-Lubbers was. Bij de prijs hoort een oorkonde en een bedrag van € 500,-. De prijs werd eerder uitgereikt aan onder andere Ben Loth van Amnesty International (2020) en het Lesbisch Archief Nijmegen (2021).

De aanmelding van kandidaat-prijswinnaars staat open tot 7 januari 2022. Nominaties kunnen worden ingediend bij COC Regio Nijmegen, Anthoniusplaats 1, 6511 TR Nijmegen, of info@cocregionijmegen.nl. Aanmeldingen moeten zijn voorzien van een motivatie, de naam en adresgegevens van de kandidaat en de naam en adresgegevens van de aanmelder.

De uitreiking van de Burgemeester Dalesprijs is gekoppeld aan het uitspreken van de Burgemeester Daleslezing. In 2022 is dit de 25Burgemeester Daleslezing. Op dit moment worden verschillende scenario’s voorbereid en in januari wordt bekend gemaakt of lezing en prijsuitreiking in een fysieke of digitale bijeenkomst zullen plaatsvinden.

Ap Willemsen (voorzitter COC Regio Nijmegen) reikt
de prijs uit aan An Stalpers en Ineke Duursema
van het Lesbisch Archief Nijmegen.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.