Nieuw fotoboek toont mannelijke kwetsbaarheid

Het fotoboek BOYS DO CRY doorbreekt het taboe op mannelijke kwetsbaarheid, én draagt bij aan de emancipatie van trans personen. Om dit bijzondere boek te kunnen produceren is nu een crowdfunding gestart.

Fotograaf Prins de Vos haalt geld op om diens fotoboek BOYS DO CRY te kunnen drukken. Als die het doelbedrag haalt kan hij een prachtige publicatie realiseren van de foto’s die Prins van kunstenaar en trans man Levi heeft gemaakt.

Zeven jaar lang heeft Prins de Amsterdamse Levi gefotografeerd. Prins deed dat op bepalende momenten in Levi’s leven: bijvoorbeeld vlak nadat hij gedwongen zijn appartement uit moest, maar ook vrijwel direct na zijn geslachtsaanpassende operatie. De foto’s die Prins van Levi heeft gemaakt vormen de serie BOYS DO CRY, en die serie gaat Prins nu uitgeven als fotoboek.

BOYS DO CRY is een serie die het taboe op mannelijke kwetsbaarheid doorbreekt, want: boys dó cry. Daarbij gaan de foto’s niet over hoe het is om trans te zijn, maar over hoe het is om Levi te zijn. Door die benadering hoopt Prins dat het boek bij zal dragen aan de emancipatie van trans personen. Want je bent zo veel meer dan je gender.

Doneren kan vanaf €10,- en voor €11,- krijg je een postcard op de mat. Voor €28,- (incl. verzenden) heb je het boek al. Prins houdt de prijs bewust laag omdat hij wil dat ook (trans) jongeren en andere mensen die misschien minder te besteden hebben het boek kunnen aanschaffen en zij, hopelijk, steun kunnen putten uit het verhaal van Levi.

Voor de fotoliefhebber die meer te besteden heeft is er ook nog de special edition van €48,- (incl. verzenden) in een oplage van 150 exemplaren. Die heeft een exclusieve, bedrukte, stevige insteekhoes waar het softcoverboek in zit.

Naast deze twee opties is er ook de mogelijkheid om een boek te bestellen voor iemand anders, bijvoorbeeld voor een trans jongere die het zelf niet kan betalen.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.