Augustus: Godenzoon

Minkema's maandgedicht

Vandaag de achtste aflevering van de serie Minkema’s Maandgedicht, waarbij we elke eerste maandag van de maand een gedicht plaatsen van Jan-Simon Minkema.

*

Godenzoon

Hij is de mooiste Godenzoon,
maar schoonheid is voor hem gewoon.
Hij kijkt er zelf niet meer van op,
ik wel…ik adoreer die kop.

Zijn lijf beschrijf ik met mijn pen
alsof ik hem in wezen ken.
De schepper heeft zijn best gedaan,
en ogenvreugd is toegestaan.

Ik maak hem aards, mijn woordenschat,
als dichter kan en mag ik dat.

*

Jan-Simon Minkema (1950) werkte na zijn opleiding aan de Akademie voor Kleinkunst, als acteur, cabaretier en zanger. Van zijn hand verschenen ruim twintig boeken en dichtbundels. In de jaren tachtig was hij tien jaar lang medewerker van de papieren Gay Krant. Grote bekendheid kreeg Minkema door de rollen van Meester Arend Vogel, Onkel X en Opa Knots in de tv-serie ‘De familie Knots’. 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.