‘Pride Pelgrimage’ langs elf kerken

Dit jaar viert Pride Amsterdam het 25-jarig bestaan. Gelovige LHBT+ers vieren het jubileum met een pelgrimage langs elf kerken, op een route van Utrecht naar Amsterdam. Ze vieren dat er ruimte is voor diversiteit in de Pridecommunity en in inmiddels vele kerken. De pelgrimage vraagt ook aandacht voor wat er nog beter moet, dichtbij en veraf, in de eigen community en in de kerken. 

Tekst: persbericht Protestantse Kerk Amsterdam

Take Pride in Us 

Het thema van Pride 2021 is ‘Take Pride in Us’. Na 25 jaar mag er gevierd worden, maar er is evenzeer reden voor reflectie. De Pride Community is divers, maar niet iedereen voelt zich vertegenwoordigd. Met de Pride Pelgrimage willen gelovige LHBT+ers onderstrepen dat zij zich onderdeel voelen van de LHBT+beweging die vrijheid en gelijkwaardigheid nastreeft voor iedereen.

Kerken 

Al decennialang spannen gelovige LHBT+ers en hun bondgenoten zich in voor kerken waarin iedereen zich welkom kan voelen en waarin iedereen op gelijkwaardige basis mee kan doen. De Pride Pelgrimage wil vooral danken voor de vooruitgang die is geboekt, maar wil kerken en geloofsgemeenschappen die nog niet zover zijn, evenzeer aanmoedigen stappen te zetten naar meer inclusiviteit.

Wielie Elhorst, coördinator van de Pride Pelgrimage en predikant in Amsterdam: ‘De nadruk ligt op de dankbaarheid. Nagenoeg alle kerken die we op de route Utrecht-Amsterdam hebben uitgenodigd hun deuren open te zetten, hebben enthousiast hun medewerking toegezegd.’

Wielie Elhorst

Vieren

De Pride Pelgrimage wordt georganiseerd door het Pride Kerkdienst team. In iedere kerk vindt een korte viering plaats. De kerken die bezocht worden doen mee in de gebeden die zijn geschreven. Vanuit sommige kerken lopen leden een stukje van de route mee. In de Pride Pelgrimage lopen ook twee Pride ambassadeurs mee: Axe Leito en Tieneke Sumter. De inschrijving is inmiddels gesloten. Mede vanwege de coronapandemie kan slechts een beperkt aantal mensen meelopen.

Start: op 30 juli om 9.30 uur in de Janskerk in Utrecht.
Slot: op 31 juli om 14.15 uur in de Westerkerk en op het Homomonument in Amsterdam.

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.