Roze maandag in Tilburg: anders dan anders.

De Tilburgse kermis is weer van start gegaan en traditioneel kleurt de maandag dan roze. Sinds 1990 trekt dit Tilburgse hoogtepunt ieder jaar rond de 300.000 bezoekers waarmee Roze Maandag het grootste LHBT+gerelateerde event buiten Amsterdam is. Tot Corona kwam.
Tekst: Ronald Mol
Foto’s: Fransjan Marijnissen-Wassink
Want net als in de rest van de wereld moest het dit jaar ook in Tilburg anders worden aangepakt: hekken, beveiligers, aangepaste openingstijden en maximum aantallen bezoekers. Het voelt anders. Het is anders.
Ook bij De Lollipop, toch een van de roze places to be in Tilburg, ziet het er anders uit. Waar normaal gesproken de tafels juist moeten wijken voor de toestroom aan bezoekers, zijn er dit jaar juist extra tafels bijgezet.
Fransjan Marijnissen-Wassink die samen met zijn man Jeroen uitbater is van De Lollipop, laat desgevraagd weten dat hun gastvrijheid in elk geval nog recht overeind staat: ‘Iedereen is welkom en testen is niet nodig.’
Maar het feestje is wel kleiner. Veel kleiner. Alles om het toch coronaproof te kunnen doen. Honderdvijftig zitplaatsen zijn er dit jaar beschikbaar bij Fransjan en Jeroen. En vol is écht vol.
De Lollipop, Roze Maandag 2021, Tilburg
Helaas waren sommige kermisgangers afgelopen zaterdag niet van plan om ‘vol is vol’ te accepteren. Het werd te druk op de kermis, waardoor de gemeente zich genoodzaakt zag om de toegang tot het kermisterrein tijdelijk af te sluiten.
Diverse mensen trokken zich daar echter niets van aan: ze klommen over muren, gooiden hekken omver en sloopten nooddeuren om zo toch op het terrein te kunnen komen, met als gevolg dat de gemeente verdere maatregelen trof en de kermis de rest van de dagen om 21:00 uur moet sluiten in plaats van om 23:00 uur.
De horeca mag open blijven tot 00:00 uur en hoewel ze er in De Lollipop alles aan doen om de sfeer erin te houden,  dankzij deze extra maatregel wordt eens te meer duidelijk: het is echt anders dan anders.
*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.