Brief aan informateur Hamer

Geachte mevrouw Hamer,

In uw zoektocht naar de juiste kandidaten voor een nieuw te vormen kabinet, heeft u besloten naast gesprekken met de direct politiek betrokkenen ook met diverse organisaties uit het maatschappelijk middenveld te spreken.

Gezien het feit dat voor de verkiezingen door acht partijen het COC Regenboog Stembusakkoord is ondertekend, dat afgelopen jaren Kamerleden zich sterk hebben gemaakt om in artikel 1 van onze Grondwet ‘seksuele geaardheid’ opgenomen te krijgen, en dat er zelfs gesproken wordt over de aanstelling van een Nationaal Coördinator Discriminatie en Racisme, verbaast het ons dat niemand van de regenbooggemeenschap voor een van uw maatschappelijke gesprekken is uitgenodigd.

Wij vragen u alsnog een afvaardiging van de regenbooggemeenschap voor een gesprek uit te nodigen alvorens u uw gesprekken afrondt en uw bevindingen naar de Tweede Kamer toestuurt.

De urgentie is hoog.

Rick van der Made
Hoofdredacteur Gaykrant

Hans Verhoeven
Regenboogactivist

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.