ZaanPride 2021: Kogerkerk in Zaandam opent deuren

De gemeente Zaanstad viert van 4 tot en met 12 juni ZaanPride. Op zondag 6 juni zet de Kogerkerk in Zaandam haar deuren open voor deze Pride in de top van de Randstad. De kerkdienst staat in het teken van het thema van deze Pride: ‘Out, loud en proud’ en wordt voorgegaan door dominee Hanna van Dorssen.

Tekst: LHBTIQ Zaandam

De Kogerkerk is al geruime tijd aangesloten bij het netwerk Wijdekerk. Dit netwerk vertegenwoordigt kerken die aangeven dat bij hen mensen uit de LHBT+ gemeenschap van harte welkom zijn. De Kogerkerk wil een kerk en een stad waarin iedereen zichzelf kan zijn ongeacht van wie je houdt.

In de kerkdienst steken zeven mensen uit stad en kerk kaarsen aan in de zeven kleuren van de regenboog. Als inspiratie klinkt een Bijbelverhaal over een visionaire stad waar iedereen out, loud en proud kan zijn. Aan het slot van de kerkdienst zal Rosanne Kolvers, secretaris van de Zaanse Regenboog, het ZaanPride lied zingen.

Aanvangstijd: 10 uur.

Reserveren: in verband met de maatregelen rond corona is aanmelden vooraf nodig vóór zaterdag 5 juni 12.00 uur via rozevieringkogerkerk@gmail.com

Het aantal mensen dat aanwezig kan zijn hangt af van de versoepelingen. Iedereen die zich aanmeldt, ontvangt bericht.

De Roze Viering wordt opgenomen en is op zondag 6 juni vanaf 15.00 uur te zien op YouTube. Klik hier voor het Youtubekanaal van Kogerkerk Gemeente.

Klik hier voor het programma van ZaanPride

Klik hier voor meer informatie over Wijdekerk

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.