Roze Zaterdag Leeuwarden verplaatst naar 16 oktober

Roze Zaterdag 2021 wordt dit jaar gehouden op 16 oktober. Dat heeft stichting Roze Zaterdagen Nederland samen met het organiserende comité in Leeuwarden besloten. Het besluit is vanwege de coronacrisis genomen. De editie in de Friese hoofdstad stond oorspronkelijk gepland op 19 juni aanstaande.

Persbericht

Het is de tweede keer dat het evenement wordt verplaatst. De Roze Zaterdag in Leeuwarden stond oorspronkelijk gepland in 2020, maar werd een jaar opgeschoven vanwege de coronacrisis. Ook de datum van 19 juni dit jaar lijkt nu niet haalbaar vanwege de beperkende maatregelen die nog deels van kracht zullen zijn. Roze Zaterdag in Leeuwarden staat nu gepland op 16 oktober, de zaterdag na Coming Out Dag (11 oktober).

Geen afstel
Hein Kuiken is blij dat er “geen afstel, maar uitstel plaatsvindt”. Volgens de wethouder van cultuur in Leeuwarden is het evenement te belangrijk om te missen. “Als ‘City of Love’ vragen we aandacht voor meer bewustwording én de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit. Leeuwarden viert op Roze Zaterdag daarom de verschillen en we verwelkomen iedereen.”

Unieke omstandigheden
“We zijn blij dat op deze manier alsnog Roze Zaterdag in Leeuwarden gevierd kan worden”, zegt Simon Timmerman, voorzitter van Stichting Roze Zaterdagen Nederland. “Een Roze Zaterdag in oktober is nog nooit voor gekomen en uniek, maar het zijn dan ook unieke omstandigheden. Na de zomer hebben we vermoedelijk minder last van beperkingen. En al weet je het natuurlijk nooit, opschuiven naar 16 oktober is een realistisch besluit.”

Rotterdam is in 2022 aan de beurt om het evenement te organiseren. De selectieprocedure voor de organisatie van de editie van 2023 is op dit moment in volle gang. Stichting Roze Zaterdagen Nederland kent jaarlijks, twee jaar vooruit, de organisatie van Roze Zaterdag toe aan een stad in Nederland.

Roze Zaterdag
Het evenement Roze Zaterdag bestaat sinds eind jaren 70 en wordt traditioneel jaarlijks eind juni georganiseerd. Het evenement heeft een emancipatoir en demonstratief karakter en biedt onder andere ruimte voor informatie, debat, feest, ontmoeting en zichtbaarheid ten bate van seksuele en genderdiversiteit. Stichting Roze Zaterdagen Nederland bewaakt en beschermt de formule van Roze Zaterdag. De stichting ondersteunt en adviseert de steden bij de organisatie van het landelijke Roze Zaterdag evenement.

Voor nadere informatie: www.rozezaterdag2021.nl

*

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.