Positief blijven?

Waren het te veel mensen, of juist te weinig koopgoot?

Ontstellende drukte in de stad, zo leek het op de foto’s. Ach, uiteindelijk viel het wel mee. Wie zoet is verdient immers lekkers, en wie stout lijkt krijgt een hele hoop boze reacties over zich heen.

Voor mij geen zwarte vrijdag, Sinterkerst of andere inkopen. Ik heb mezelf al maanden intelligent down gelockt.

Eerst leek het makkelijk, want mijn baan is al vroeg omgevallen. Maar het is inmiddels een flinke opgave. Doen alsof je depressief bent, daar komt het ruwweg op neer.

Jaren geleden heb ik dat al eens om het eggie gedaan. Wil ik het daar over hebben?

Nee.

Wil ik het vaker doen?

Ook niet.

Maar het moet, want <zucht> Het Virus……

‘Maak in hemelsnaam de kroegen, theaters, muziekzalen en musea weer voorzichtig open’,
dacht ik bij mezelf. ‘Zolang de brave uitbaters doen wat ze kunnen om ons gezond te houden, zijn ze een cadeau aan jullie en mij.’
De aard van de mens is immers niet gericht op afsluiten en binnen blijven. We zijn niet gemaakt om depressief te lijken. Ons mentale medicijn is elkaar.

Ik dacht aan mijn ene vriendin. Met haar ga ik graag op zoek naar kattenkwaad: pardoes uit Friten eten in België en daar Vlaams leren ‘klappen’. IJsjes snoepen in Gorinchem, recht tegenover die kerk met die ene dominee.
Spontaan theatermaken in een museum dat ons minder boeit dan we hadden gehoopt.
Vrolijk filterfoto’s maken van elkaar in een deftig restaurant, tot de gerant komt smeken of we rustig willen doen. Samen lachen tot we niet meer kunnen praten.

Vanmorgen stuurde ze een berichtje. Ik werd op voorhand helemaal blij, want haar positieve instelling is besmettelijk.

Ze had klachten en was getest.

Nu is ze officieel positief, las ik.

<zucht>

Het Virus….

*

Carine de Graaf (1961) is van beroep geluidstechnicus. In haar vrije tijd leest ze graag, luistert naar muziek en bezoekt musea. Daarnaast doet ze een deeltijdstudie psychologie. Carine heeft een transgendered achtergrond: rond 2010 is ze van man naar vrouw gegaan. Een uitgebreidere bio lees je onder haar eerste column.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.