De laatste dagen | Griekse toestanden #23

Griekse toestanden, een vervolgverhaal in 26 afleveringen. Vandaag deel 23: Johan en Karel zijn een weekje op Naxos, voor ze terug naar Nederland en hun vriendin Anne zullen gaan.

Tekst: Eduard Hoekstra
Illustratie: Julia Kiryanova

Eerder ontdekten we een gigantisch lang strand, Plaka, met op sommige gedeelten de mogelijkheid om naakt te zonnen. Wij zijn er de eerste twee dagen met de bus naartoe gegaan, maar het is een uurtje lopen vanaf Naxos stad. Je volgt gewoon de kustlijn, steekt een heuvel over, loopt langs de autoweg en gaat weer verder langs het strand, een heerlijke wandeling!

Zo glijden de dagen voorbij. Ik besef me terdege dat dit de laatste dagen samen zijn, want terug in Nederland zal Karel weer bij Anne wonen en mij slechts af en toe komen opzoeken. Dat is althans hoe het tot nu toe ging, maar ik heb mijn kamer voor ik naar Griekenland ging opgezegd en zal dus nieuwe woonruimte moeten zoeken. Dat moet met al mijn contacten niet zo heel moeilijk zijn, denk ik.

“En daar kijk ik twee donkere ogen die ik onmiddellijk herken, ik schrik en val flauw”

De laatste avond dineren we in een goed restaurant met uitzicht over de haven in het oude gedeelte van de stad. Karels telefoon gaat over, het is Anne. Hij loopt even weg om discreet het gesprek te kunnen voeren, maar ik zie aan zijn gezichtsuitdrukking dat het leuk nieuws is. “Lieverd,” zegt hij als hij terug komt. “De etage beneden Anne is voor een jaar te huur en zij heeft er voor jou een optie opgenomen, maar de huisbaas wil eigenlijk vanavond nog uitsluitsel. Hij kost zes honderd per maand exclusief en na een jaar zien we weer verder, wat wil je?”

Ik omhels hem en pak zijn telefoon en bel Anne. “Vind jij het wel prettig om zo dicht bij elkaar te wonen,” vraag ik. “Het lijkt me supergezellig,” zegt ze, “we hebben eigenlijk toch al een ‘menage a trois’. Hoe we het uiteindelijk invullen, zien we dan wel weer.” “Je bent volgens mij de allerliefste schat ter wereld, ik zal proberen jullie met rust te laten.” Karel en ik hebben de laatste nacht uitgebreid seks, hij neukt mij, ik neuk hem en mijn ultieme wens komt uit, ik val in slaap met zijn piemel in mijn mond, kan ik ook niet snurken! We worden wakker als het nog donker is en we gaan nog even bloot op ons balkonnetje zitten heerlijk zo naakt onder de sterrenhemel.

De volgende ochtend moeten we om negen uur het appartement verlaten en lopen we door een verlaten stad richting de haven. Onze boot vertrekt om tien uur via Paros naar Athene, waarvandaan we ‘s avonds een vlucht naar Amsterdam hebben. Tussen drie en zeven uur kunnen we dan nog even door de stad lopen en cadeautjes
kopen voor Anne, alhoewel er niet echt leuke dingen te koop zijn.

De boot is keurig op tijd en we gaan liggen op het bovendek, voor de laatste zonnestralen, in Amsterdam is het nu bewolkt. Als we de haven van Paros binnenvaren, kijken we naar de stad en het eiland waar ik het zo leuk heb gehad en een tijdje werkte. Ik heb een heerlijke tijd in Griekenland gehad. In de verte zie ik Myconos liggen, daar waar de reis begon en eigenlijk was het daar prima tot ik ‘s nachts tijdens het cruisen van de rotsen werd geduwd en twee dagen in het ziekenhuis lag. Eenmaal in Athene lopen we door de Plaka naar het Syntagmaplein, we kopen voor Anne een zeepje en bodylotion op basis van olijfolie en eten iets bij een klein restaurantje.

We maken nog een kleine wandeling door het Nationale park, waar naast de joggers ook veel hoeren
lopen en pakken de bus naar Aleftherios Venizelos, de luchthaven van Athene. We checken in en lopen
door de lange gang naar de gate.

En daar kijk ik opeens in twee donkere ogen die ik onmiddellijk herken, ik schrik en val flauw,Volgende week: aflevering 24

Eerdere afleveringen kan je teruglezen door hieronder op de tag “Griekse toestanden” te klikken:

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.