Shining Soho on a Saturday night

Chapeau voor de Soho Amsterdam. Want, alhoewel ik een ‘tegenstander’ ben van hokjesdenken, onderstreep ik het belang van ‘safe spaces’ in het Amsterdamse uitgaansleven. Dat gevoel werd die zaterdagavond in de Reguliersdwarsstraat nog maar eens bevestigd nadat ik door de drie verdiepingen tellende nachtclub had gedwarreld en gepositioneerd stond op de trap tussen de twee dansverdiepingen in.

Tekst: Rik Verkaik

Vanaf die Amsterdamse traptreden, vlak achter de dj, heb je een uitstekend zicht over de grootste dansruimte die deze LHBT+ uitgaansgelegenheid kent. De dienstdoende dj, hardwerkende personeelsleden en niet op de laatste plaats het uitgaanspubliek, vermaakten zich zichtbaar in een opperbeste sfeer.

Geheim

Praten, dansen, lachen en flirten waren de elementen die de boventoon voerden. Heb je eigenlijk nog wel meer nodig dacht ik terwijl ik achterover hangend en met een ‘stoere blik’ de menigte inkeek? Wat is het geheim van deze volle en op zaterdagavond sfeervolle nachtclub? Is er eigenlijk wel een geheim? Zoveel is er niet veranderd ten opzichte van een aantal jaar terug.

DJ Clark Kent

Leuke contacten leggen

Nadat ik met deze vraagstukken een aantal nieuwe rondes door de nachtclub had gemaakt wist ik het ineens. Het verschil wordt mijn inziens gemaakt door de mengeling van de aanwezige bezoekers. In de Soho is iedereen welkom, maar belangrijker nog iedereen lijkt zich er veilig en op zijn gemak te voelen. Hier kun je als ‘broekie’ in de gayscene op leuke wijze in contact komen met mensen van dezelfde seksuele voorkeur.

Niet tegen elkaar maar mét elkaar

Verschillende ‘seksen’ zoals hetero’s, homo’s, trans en lesbische groepjes zijn hier op zaterdagavond aanwezig en stralen plezier uit. Je treft hier mensen die afkomstig zijn uit alle delen van de wereld. Hier is de menigte niet tegen elkaar maar mét elkaar. Het is de diversiteit die zorgt voor een heerlijke uitgaansambiance. Dankzij het hardwerkende barpersoneel, de glazenophaler, toilet- en garderobe medewerkers, beveiligers en gezellig draaiende dj in combinatie met een divers uitgaanspubliek, is de ‘Soho on a Saturday night’ absoluut de moeite waard om eens te vereren met een bezoekje.

Dit artikel verscheen ook op vrijetijdamsterdam.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.