Debat over Sport en Diversiteit: “Binnen een sportclub hoort iedereen zichzelf te kunnen zijn”

Vrijdag 27 september vindt vanaf 19.30 uur in De Kuip een debat plaats waar sport en diversiteit centraal staan. Het programma is officieel onderdeel van Rotterdam Pride dat momenteel in volle gang is. Het evenement wordt georganiseerd door PvdA Rotterdam in samenwerking met Roze netwerk PvdA, de John Blankenstein Foundation en de Alliantie Gelijkspelen.

Tekst: Rik Verkaik

Bespreekbaar maken

“Doel is om meer bekendheid rondom het thema sport en diversiteit te creëren en sportclubs, beleidsmakers en bestuurders ook te vragen met dit onderwerp aan de slag te gaan. Binnen een sportclub hoort iedereen zichzelf te kunnen zijn”, vertelt Jordi Buisman, één van de initiatiefnemers en organisatoren van het debat.

“Binnen zowel amateur- als professionele sportclubs zijn er weinig personen die openlijk voor hun geaardheid durven uit te komen. Veel sporters kunnen maar moeilijk echt zichzelf zijn binnen een vereniging. Er zijn enkele goede voorbeelden van aanpak van sportclubs, maar verder is er weinig bekend over. Probleem is dat veel sportverenigingen het lastig vinden dit onderwerp bespreekbaar te maken en geen kennis hebben van de juiste aanpak”, aldus Buisman.

“Veel sportverenigingen vinden het lastig dit onderwerp bespreekbaar te maken en ontberen kennis over de juiste aanpak”

Panel

In het aanwezige panel zitten onder andere integratiewethouder Bert Wijbenga Rotterdam, KNVB voorzitter Michael van Praag, Kamerlid Kirsten Van den Hul, oud hockey International Thijs De Greeff en directeur Sportsupport Gert-Jan Lammens.

Aanmelden

“Iedereen is meer dan welkom. Van tevoren aanmelden is wel fijn zodat we gegarandeerd een plekje voor je hebben. Dat kan per e-mail via info@johnblankensteinfoundation.nl”, laat Jordi ten slotte enthousiast vooruitkijkend naar het debat over sport en diversiteit weten.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Debat over Sport en Diversiteit: “Binnen een sportclub hoort iedereen zichzelf te kunnen zijn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.