Lesbisch koppel in elkaar geslagen tijdens Pride Amsterdam

Pride Amsterdam was weer een feestje dit jaar. ´Slechts´ 14 mensen werden aangehouden, merendeels voor vergrijpen als varen onder invloed en het dealen van verdovende middelen. Toch kent de Amsterdam Pride dit jaar een gitzwart randje. Naar nu blijkt is een lesbisch koppel in elkaar geslagen door twee jongens. De Gaykrant sprak met de uit Brazilië afkomstige Ana (26), een van de twee slachtoffers van het anti-homogeweld dat plaatsvond in de vroege ochtend van vrijdag op zaterdag.

Tekst: Kenneth Steffers

Ana en haar – van oorsprong – Russische vriendin Katya (29) kwamen net van een borrel bij gay café  ‘Amstel Fifty Four’ Twee jongens op een scooter barricadeerden op een intimiderende manier het looppad van Ana en Katya. ¨Oh, jullie zijn hot! Mogen we met jullie meedoen?¨, vroeg een van de jongens op de scooter.

¨Oh, jullie zijn hot! Mogen we met jullie meedoen?¨

Inschattingsfout

¨Fuck off en rij gewoon verder!¨, riep Ana geërgerd. De reactie van de geschrokken Ana bleek achteraf – naar eigen zeggen – een catastrofale inschattingsfout.  Een van de jongens stapte direct van zijn scooter af en begon Ana in haar gezicht te slaan totdat ze neerviel op de straatstenen. De dader werd vervolgens nog agressiever en begon te schreeuwen: ¨Fucking lesbo! Vieze teef!¨

Terwijl Ana gewond op de grond lag richtte de daders zich op haar vriendin Katya. ¨Ze liepen achter mijn vriendin aan. Ze werd tegen een muur gezet zodat ze haar konden slaan. Terwijl ik op de grond lag heb ik het allemaal moeten aanzien. Het was verschrikkelijk¨, aldus Ana.

Aangifte

Inmiddels hebben Ana en Katya aangifte gedaan bij de politie en ook melding gemaakt bij het netwerk Roze in Blauw. De politie laat tegenover de Gaykrant weten deze melding van anti-homogeweld zeer hoog op te nemen en sluit niet uit dat er binnenkort verdachten zullen worden aangehouden. Dat laatste hangt overigens af eventuele getuigen en van de camerabeelden die de politie ter beschikking heeft.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

21 thoughts on “Lesbisch koppel in elkaar geslagen tijdens Pride Amsterdam

 1. MJR schreef:

  Áls de daders worden aangehouden is het nog de vraag of dat gescheld van “fucking lesbo” is opgenomen en kan worden bewezen. En dán kan de rechter het nog als “alledaags taalgebruik” aanmerken, zoals eerder “flikker” en “kankerhomo” door een rechter niet als antihomo werden bestempeld.

 2. Irrouchka schreef:

  Ik ben zelf ook lesbisch en ik vind het schandalig hoe velen dit zo afkeuren en appnormaal vinden. Ik vind als je maar gelukkig bent als dat nu met een man of een vrouw is speelt in mijn ogen geen rol! Ik vind het erg wat er met deze twee meisjes /vrouwen is gebeurt!

 3. Pris schreef:

  Te ziek voor woorden ben zelf ook lesbisch maar nog nooit meegemaakt zal ik ook niet doen want sla je kop van je romp! Als je er wat op tegen heb draai je je maar lekker om!!

 4. A Henzen schreef:

  Deze jongens moeten opgepakt worden en tien jaar opgesloten worden in de gevangenis dan leren ze het wel en het is een goede les voor de volgende mocht iemand wat willen proberen.

 5. Saskia schreef:

  “bleek achteraf – naar eigen zeggen – een catastrofale inschattingsfout”. Daar gaat het dus al mis. Ana weet dat ze op haar hoede moet zijn en dat klopt niet, dat zou gewoon niet nodig moeten zijn. Als deze idioten “Fucking lesbo” mogen zeggen, maar zij zeker “Fuck off” zeggen. Maar kennelijk niet in deze maatschappij en ook nog eens niet tijdens een evenement dat gelijkheid en acceptatie wil bevorderen. Erg verdrietig.

 6. Anna schreef:

  Welkom in “onze lieve stad “. Veel sterkte met jullie herstel.

 7. Yvonne de Bie schreef:

  Ik hoop dat ze die 2 rotzakken? vinden
  En ze is flink aanpakken.
  Laat ieder toch leven zoals die wil.
  Sterkte voor deze dames!

 8. Albertha Fennema schreef:

  Helaas hoor je dit soort dingen nog veel te vaak en waarom, Nederland is toch een vrij land.. Daar merk je dus niet zo veel van. Ik wens deze dames heel veel sterkte toe.

 9. Hansje van kasbergen schreef:

  Komt niemand op ‘t idee dat de marokkanen hier hebben toegeslagen? Dat deze smerige aanval niet typerend is voor jongeren met nederlandse achtergrond? Moet ik nu sorry zeggen? Want dit zal uitgelegd worden als racistisch, mensen word wakker en heb de moed niet zo tolerant te zijn.

 10. Hansje van kasbergen schreef:

  Mensen word wakker, dit is overduidelijk typerend geweld door marokkaanse gefrustreerde schoften, natuurlijk word ik nu als racist bestempeld, wij hadden al lang korte metten moeten maken met deze gasten die niet geschikt zijn om in een tolerant land te leven, harde aanpak zoals het land van herkomst zou doen.

 11. Johannes schreef:

  Hansje je hebt gelijk, dit soort gedrag komt met name voor bij gasten die behoren tot de Marokkaanse gemeenschap of andere culturen die volgens onze normen en waarden achterlijke gedachten hebben.
  Fijn laat iedereen maar binnen ondertussen voelen we ons steeds onveiliger. Bedankt politiek grenzen open een Europa en dat allemaal in rap tempo door de strot geduwd. Economische belangen stonden en staan voorop. De burger is ondergeschikt…

 12. Romy Cartiere schreef:

  Zo blijkt, Pride is still a protest. Niemand is vrij tot we dat allen zijn.

  Hansje en Johannes, jullie maken een formuleringsfout. Niet ‘ik zal wel als racistisch bestempeld worden’, maar ‘ik ben een racist’, en dan de rest van je mening.

 13. R schreef:

  Jammer dat mensen zo agressief zijn om meteen te gaan slaan.
  De dame had niet netjes gereageerd maar om daarvoor geslagen te worden is extreem.

  Vrijheid is erg beperkt in Nederland.
  Ik ben zelf geen homo/bi/trans maar vind dat iedereen alles(geaardheid/religie) zou moeten kunnen doen zolang ze anderen er maar niet fysiek mee kwetsen.
  Ook zou wat meer respect voor elkaar wonderen doen.

 14. Steve Aroskin schreef:

  Ik heb al eens op m’n highheels in maagdelijk wit jurkje en pruik een paar homo haters een paar tikken gegeven en ben naderhand op t idee gekomen met gelijkgestemde homosapiëns de ,,Potenrammers Rammers op te richten. Een soort burgerwacht die met evenementen zoals afgelopen weekend orde op zaken te stellen!!! Ik trek ze uit elkaar en …….
  Ik weet uit ervaring dat deze bevolkingsgroep als de gordijnen dicht zijn en de deur op slot is graag in alle gaten genomen willen worden en na afloop roepen ,, Steve, als je me in de stad tegen kom niks zeggen over wat we vannacht gedaan hebben hè?” stelletje huichelaars”

 15. Jos schreef:

  Ik wil zelf nog een keer een biertje drinken in een gay café is dat mogelijk

 16. Toontje schreef:

  Beste Romy, Sinds wanneer maakt het benoemen van feiten iemand tot racist? Bovendien, het wegkijkgedrag dat jij tentoonspreidt zorgt er uiteindelijk voor dat het anti-homogeweld door kan gaan en steeds erger wordt. En dat weet jij zelf ook wel. Sterkte met de immer pijnlijker wordende spagaat.

 17. Pita schreef:

  Zo jammer dat dit veelvuldig op Marokkanen (en ‘dergelijke culturen’) wordt gepind zonder iets te weten. Volgens mij ben je dan niks beter dan de daders in dit verhaal. Ja, je bent dan een racist. Waarom jezelf tot hetzelfde niveau verlagen?

 18. Okidoki schreef:

  Echt kansloos weer dit, moeten wij nou echt decennia lang gaan wachten totdat men gewoon kan rondlopen als wie je wil in dit waanzinnige land? Of zijn er mensen die ook willen dat dit vanaf vandaag gewoon zonder gebeuk, gezeur of wat dan ook moet kunnen. Zelfs op zo een mooie dag als deze, en dan nog durven mensen te mishandelen. Schaam je diep.

 19. Ruurt Jan Hoobroeckx, Heemskerk. schreef:

  Te triest voor woorden en dan noemen ze Nederland een tolerant land voor iedereen met een andere geaardheid of een buitenlandse afkomst of van buitenlandse origine. Laat iedereen in zijn waarde of die nou uit Nederland komt of uit het buitenland met meestal een goede reden zoals vluchten voor een dictoriaal regime waarbij je kans op levensgevaar loopt als je in je moeder- of vaderland blijft wonen en werken en ook als je een andere geaardheid hebt dan hetero. In Nederland is dat veiliger dan in vele landen in de rest van de wereld maar blijkbaar ben je door dit nare incident zelfs niet in Nederland veilig voor geweld in woordelijke zin en in fysieke zin. Ze zouden deze jongens een training moeten geven net zolang tot ze iedereen accepteren zoals ze zijn of willen worden of willen zijn ongeacht op welke manier dat ook uiterlijk en sociaal en levend is. Of als ze dat niet willen leren opsluiten en nooit meer vrijlaten. Voor dat soort personen is geen goed woord over en verdienen geen plaats in de maatschappij en om daarin te leven op een vrije wijze zodat we gespaard worden van geweld naar de LHBTI-gemeenschap of dat vele buitenlanders van welk land dan ook of van welke afkomst dan ook zonder geweld elke dag in Nederland kunnen leven dat hun overkomt in woord en gebaar. Sterkte aan de dames en spoedig herstel en hoop dat ze er een goed plekje voor kunnen vinden en voortaan daarmee niet lastig gevallen worden.

 20. Sandra schreef:

  I do not know if this had got to do with beiing lesbiennes. Those Guys where looking for problems it would not have mattered what the girls would have said they where two verry sick man hitting in this case two women. For sure for There beating up this woman they should get a verry good punisment and need to be deprogrammed like working service for the help centre of gay people!! And a big fine!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.