Nickie Nicole keert terug in de Reguliersdwarsstraat

Het lijkt erop dat oude tijden weer herleven in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat. Afgelopen week opende de nieuwste aanwinst Bar Blend met een groot feest haar deuren. Daar kreeg De Gaykrant ingefluisterd dat ‘Queen van de Reguliers’ Nickie Nicole na jaren weer terugkeert tijdens de Pride. Speciaal uit het buitenland komt zij over naar haar bekende straat. Daar zal zij dit weekeinde beide traditionele streetparties hosten.

Tekst: Paul Hofman

Spektakel

Nickie’s grande entree staat gepland op vrijdag om 20.00 en op zaterdag om 19.00. De bezoekers kunnen een mix van klassiekers uit de tijd van Roxy en iT maar natuurlijk ook veel muziek van nu verwachten. Reguliers Resident DJ Rob Boskamp trekt met een heel team DJ’s de kar en hij zorgt altijd voor spektakel. De straat is over the top versierd met duizenden regenboogvlaggetjes, er zijn talloze bars en zelfs een twaalf meter lange buitenbar met een verhoogde DJ booth.

De Gaykrant had een exclusief gesprek met deze grande dame. We hebben je lang niet gezien. Maar nu ben je weer helemaal terug. Wat betekent het voor je?

“Het is prachtig weer terug te zijn. Het doet me veel. Het is als een flashback naar de zomer van ’89. Hier ontmoette ik in deze fantastische uitgaansstraat mijn eerste Nederlandse vrienden. Weet je dat het na dertig jaar nog steeds mijn vrienden zijn?”

“In danscafé Havana had ik mijn eerste cabaretshow. Precies 30 jaar geleden”

Open minded

Mijmerend: “In danscafé Havana had ik mijn eerste cabaretshow. Precies 30 jaar geleden. Ik ontmoette er mensen uit Nederland en de rest van de wereld. Veel van die ontmoetingen staan helder op mijn netvlies gebrand. Ze hebben mijn leven echt verrijkt. Nog altijd is de Reguliersdwarsstraat wereldberoemd om zijn open-mindedness voor met name de LHBT-gemeenschap. Ik heb geleerd om de diversiteit van anderen te omarmen.

Trots

Nickie is blij op haar oude nest terug te zijn benadrukt ze. “Vooral nu met het Pride weekeinde voor ons, alle gezichten moeten trots uitstralen. Trots om te zijn wie we zijn en wat we tot nu toe bereikt hebben. Nu is het ons moment.”
Ze valt even stil en zegt dan lachend: “Lekker samen in de Reguliers de Pride vieren, van bewoner tot ondernemer, van vaste bezoeker tot toevallige passant. We gaan herrie en plezier maken en laten horen en zien dat we vrij zijn om te zijn wie we zijn. Ik ben superblij weer terug te zijn. Waar het in het leven om draait zijn liefde en respect. Er bestaat gewoon geen liefde zonder respect. Punt.”

“Trots om te zijn wie we zijn en wat we tot nu toe bereikt hebben. Nu is het ons moment.”

Ondernemersvereniging

Eward Koning voorzitter van de Ondernemersvereniging, heeft afsluitend nog een paar tips: Naast alle, eerder genoemde bars en fantastische mainstage, zijn er twee food-area’s: aan de kant van het Koningsplein en in de Geelvincksteeg liggen de meeste restaurants. “Kom op tijd want de Reguliers is traditioneel als eerste vol.” Het is maar dat je het weet, lacht hij. Verder vertelt hij De Gaykrant bij wijze van sneak preview dat er plannen klaarliggen om in mei ’20 een groot 5 daags evenement te gaan opzetten rondom het Eurovisie Songfestival. “We sluiten niet uit dat Nickie ook in dat unieke en éénmalige event weer een prominente rol zal gaat spelen.”

Foto: Francis Gasparotto

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.