Jeroen Dekkers heeft zijn homovriendelijke rapper gevonden

Het leek even of de tweede single Tand Om Tand van singer-songwriter Jeroen Dekkers helemaal niet meer zou komen. Vorig jaar liep het nummer vertraging op, omdat Jeroen weigert zijn homoseksualiteit te verbloemen. De rapper die op de oorspronkelijke single te horen was, wilde namelijk niet langer met het nummer te maken hebben vanwege het homoseksuele verhaallijntje in de videoclip.

“De regisseur en ik kozen bewust voor een relatie tussen twee mannen in de clip,” vertelt Jeroen. “Het liedje gaat voor mij over een verbroken relatie met een jongen en aangezien ikzelf – noch mijn familie of vrienden – problemen heb met mijn geaardheid, koos ik voor een mannelijke acteur als tegenspeler. Dat voelde voor mij het meest logisch en oprecht.”

“De regisseur en ik kozen bewust voor een relatie tussen twee mannen in de clip”

Kiefer Zwart

En dus moest Jeroen noodgedwongen op zoek naar een nieuwe rapper. Hij kreeg meer dan 25 aanmeldingen binnen. “Dat was hartverwarmend!” zegt Jeroen. “Ik kreeg zelfs reacties uit het buitenland. Het was heel moeilijk om iemand te kiezen”. De keuze viel uiteindelijk op rapper en acteur Kiefer Zwart, bekend van de theatervoorstellingen Showponies en Watskeburt?! – de musical. “Ik kon niet geloven dat iemand daar anno 2019 een probleem van maakt,” zegt Kiefer. “Dat gaat echt in tegen mijn gevoel. Liefde is liefde.” En dat is ook de boodschap die jongens met de nieuwe single willen uitdragen. “Ik denk dat het heel belangrijk is dat je trouw blijft aan jezelf, zeker in de muziek.” aldus Jeroen.

Roel Dirven

De videoclip van Tand Om Tand is sinds vandaag uit. Acteur Roel Dirven (GTST, De Zevende Hemel) speelt in de clip Jeroens liefde. Tand Om Tand is te beluisteren via alle grote streamingdiensten. Wil je het nummer liever live horen? Dat kan! Van 5 tot en met 14 juli staat Jeroen in het TapasTheater in Amsterdam met zijn muziekvoorstelling Voor Altijd Kind. Kaarten zijn verkrijgbaar via tapastheater.nl.

jeroendekkersmusic.com

Foto: Carolina Sosa

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.