Taxi’s weigeren drag queens. Organisatie The Hague Pride woedend.

Een colonne van zes taxi´s heeft twee personen een rit geweigerd omdat ze waren uitgedost als dragqueens. Ook werden de pruiken van de slachtoffers door omstanders besmeurd met mayonaise en pindasaus. Het voorval vond vorig weekend plaats na afloop van The Hague Pride.

Tekst: Kenneth Steffers

Protocol Taxibranche

Mede-organisator van The Hague Pride, Ben Manuputty, reageert woest: ¨Ik wil volgende week een protocol op tafel hebben liggen waarbij taxidiensten LHBT-personen – of dat nu drags zijn of niet – niet meer mogen weigeren. Komende week ga ik met de Haagse taxicentrale´s in gesprek om dit soort praktijken in de toekomst te voorkomen.¨

“Dit probleem moeten we en gaan we aanpakken!”

Manuputty: ¨Als taxichauffeur werk je binnen de dienstverlenende sector. Dan kun je mensen weigeren omdat ze bijvoorbeeld te dronken zijn of agressief gedrag vertonen, maar niet omdat ze slechts willen instappen als drag. Dit probleem moeten we en gaan we aanpakken!¨

Haagse Gemeenteraad

Haags-gemeenteraadslid Ralf Sluijs (Hart voor Den Haag / Groep De Mos) over het voorval: ¨Juist in onze stad van ´Vrede & Recht´ moet iedereen altijd zichzelf kunnen zijn. The Hague Pride is een feest van verbinding, vrijheid en blijheid. Het doet mij verdriet dat niet iedereen de mensen neemt zoals ze zijn.¨

Ook GroenLinks Den Haag reageert – bij monde van gemeenteraadslid Maarten De Vuyst – verbolgen: ¨Onbestaanbaar dit. Het lijkt ons goed als er een overleg plaatsvindt tussen de gemeente, de organisatie van The Hague Pride en COC. Taxi´s die mensen weigeren op uiterlijk dienen wij te weigeren als stad!¨

HTMC Taxicentrale verklaart in een reactie: “Wij van de HTMC vervoeren iedereen. Bij ons maakt je afkomst of aard niet uit. En bij klachten worden de chauffeurs direct aangepakt. Daarom gaan we direct in gesprek met Ben Manuputty.”

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

5 thoughts on “Taxi’s weigeren drag queens. Organisatie The Hague Pride woedend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.