‘Shirt uit, Fahd!’: een worsteling met vrijheid en de nood aan roes, rust en rebellie.

Theatermaker en acteur Fahd Larhzaoui brak in 2014 door met zijn solo ‘Schijn’, over een man die een dubbelleven leidt. In ‘Shirt uit Fahd! treffen we hem op een kruispunt in zijn bestaan. Het leven ligt aan zijn voeten, fysiek voelde hij zich nooit beter en als hij wil kan hij elke avond de meest wilde feesten bezoeken. Maar toch knaagt er iets. Een taaie familiekwaal dreigt de kop op te steken, oude angsten keren terug. De wortels waar hij zich in ‘Schijn’ aan heeft ontworsteld, dreigen hem in ‘Shirt uit, Fahd!’ te verstikken.

Door: Hans Prummel

Hoe ga je om met totale vrijheid? Waar liggen grenzen als alles grenzeloos is? En hoe leef je met een tijdbom in je leef? Je bent herboren, nu kan het feest beginnen. Niet dus. Artistiek adviseur Piet Menu: “Door een ontmoeting met de ander leer je jezelf kennen, dat is het motto van Het Zuidelijk Toneel. Shirt Uit Fahd! is zo’n indringende ontmoeting. Omdat in Fahds Marokkaanse roots en in de periode na Schijn, een universele, moderne en herkenbare worsteling zit met vrijheid en de nood aan roes, rust en rebellie.

Waar ‘Schijn’ een coming of age was, is ‘Shirt uit Fahd!’ een facing the facts.

Fahd Larhzaoui

Selfmade acteur Fahd Larhzaoui speelt bij tal van gezelschappen in binnen- en buitenland. Fahd was ook vijf jaar lang te zien als acteur en presentator bij het populaire kinderprogramma Huisje Boompje Beestje van de NTR. In Shirt uit Fahd! zal Fahd met zijn kenmerkende fysieke en gepassioneerde speelstijl opnieuw een opzienbarende solo brengen. Waar Schijn een coming of age was, is Shirt uit Fahd! een facing the facts.

Voorstelling Podium Mozaiek
Donderdag 25 april
Bos en Lommerweg 191, Amsterdam 
www.podiummozaiek.nl

De volledige speellijst vind je hier

Spel: Fahd Larhzaoui
Tekst: Don Duyns
Regie: Bram Jansen
Decor: Robin Vogel
Artistiek Advies: Piet Menu
Productie: Alles voor de Kunsten, Het Zuidelijk Toneel, Likeminds

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.