De poëzie van Rick van der Made leest als een ‘roze’ avontuur

Op  zondag 24 februari kwamen de vertalingen uit van de poëzie van Gaykrant-columnist Rick van der Made (Breda, 1968),  In de bundel “Selected Poems / Poèmes Choisis” heeft uitgeverij Heimdall de mooiste gedichten van Van der Made in het Nederlands, Engels en Frans samengebracht. 

Volgens poëzierecensent Van Meel leest de poëzie van Rick van der Made als een – vaak ‘roze’ – avontuur: “Hij doorkruist de wereld bijna ongegeneerd met zijn kennis van de taal, zijn goed gekozen woorden en zinnen en zijn haast nonchalant vormgegeven thema’s. Of het nu om de Marokkaanse homoseksuele geliefde tijdens de Ramadan in Agadir gaat, om het ‘knerpende’ contact tussen kind en oude pedofiel in een dorp in Brabant, over eenzaamheid in Maspalomas, of over de waanzin van zijn moeder, Van der Made’s taalspel blijft overal fier overeind.”

“Rick doorkruist de wereld ongegeneerd met kennis van taal, goed gekozen woorden en zinnen en nonchalant vormgegeven thema’s.”

De gedichten werden tijdens een feestelijke rondvaart van uitgeverij Heimdalls ‘poëzieboot’ op de Zaan gepresenteerd, alwaar andere dichters zoals oud-stadsdichter van Gouda Ruud Broekhuizen, stadsdichter van Zaanstad Ellis van Atten, internist Boris Kanen en oud-columnist van De Gaykrant en acteur Jan-Simon Minkema uit hun werk voordroegen.

De dichtbundel is verkrijgbaar of te bestellen in alle boekhandels in Nederland en Vlaanderen, online via de bekende verkooppunten of via de website van de uitgeverij Heimdall.

Rick van der Made
Selected Poems / Poèmes Choisis
Uitgeverij Heimdall, Waalre, 2019
ISBN: ISBN 978-94-91883-45-3-1
NUR 306

www.heimdall.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.