De Homo-scheurkalender 2020

Met de emancipatie van de LHBT+ beweging vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw, verschenen er ter ondersteuning van deze strijd vele publicaties: van serieuze onderzoeken tot aan de Flikkeragenda die voor het eerst in 1980 verscheen.  De Flikkeragenda heeft zelfs voortbestaan tot aan het begin van deze eeuw. 

Door: Hans Prummel

Aan het einde van elk jaar wordt een grote keuze aan (scheur)kalenders aangeboden.Kees-Karel Peters, de initiatiefnemer van de Flikkeragenda heeft nu de idee opgevat om een Homoscheurkalender op de markt te brengen. Deze roze agenda moet een passende aanvulling worden op alle kalenders die vanaf oktober in boekhandels en online te koop zijn.

Mogelijk maken

Om dit mogelijk te maken is er een redactie gevormd die de verschillende inzendingen zal bekijken en klaar zal maken voor publicatie. De redactie van de Homoscheurkalender 2020 is nog steeds op zoek naar geschikt materiaal voor plaatsing. Foto’s, tekeningen, cartoons, gedichten, spreuken of andere leuke en interessante bijdragen. Om een groot deel van de aanloopkosten te kunnen bekostigen, is er een crowdfunding gestart. Ga voor meer informatie naar voordekunst.nl of nog liever: help de Homoscheurkalender 2020 een handje.

Voor inzendingen kan het volgende e-mailadres gebruikt worden: pinkpromo@protonmail.com

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.