Nieuwe president Brazilië heeft weinig op met rechten voor LHBT+ers

Jair Bolsonaro, de nieuwe president van Brazilië heeft weinig op met LHBT+-gerelateerde zaken. Eerder noemde hij zichzelf al een ‘trotse homofoob’ en liet hij weten ‘liever een zoon te hebben die dood is dan een zoon die homo is’.

Ook van de nieuw aangestelde Minister van Mensenrechten hoeft de LHBT+-gemeenschap weinig compassie te verwachten. De oerconservatieve voormalige dominee wil dat ‘Braziliaanse kinderen en tieners niet langer ideologisch geïndoctrineerd worden’.


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.