Roemenië: huwelijk expliciet voor man en vrouw

In Roemenië heeft de Senaat met ruime meerderheid besloten dat de definitie van het huwelijk voor altijd expliciet voor man en vrouw zal gelden. Daarmee sluit het de mogelijkheid uit om het huwelijk in de toekomst ook open te stellen voor mannen- of vrouwenparen. Alleen een referendum dat dit najaar gehouden gaat worden zou hier nog verandering in kunnen brengen, maar de meerderheid van de bevolking lijkt het met het standpunt van de Senaat eens te zijn.

Met name de Orthodoxe Kerk heeft een belangrijke stem bij de tegenstanders van het homohuwelijk. Roemenië is niet uniek in het handhaven van het standpunt dat het huwelijk een exclusieve gelegenheid tussen man en vrouw moet blijven; de landen Polen, Kroatië, Bulgarije en Servië besloten dit al eerder. Homo-organisaties hebben met afkeuring op dit besluit gereageerd.

Lees hier het longread over Roemenië en het ‘homohuwelijk’.


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

Reinart
ReinArt Cartoons heeft als logo de vos met in z’n bek de in inkt gedoopte ganzenpen. Via www.reinartcartoons.nl zijn naast vele Roze Cartoons ook diverse andere tekeningen te vinden. Zijn woonplaats Deventer is daarbij goed vertegenwoordigd aangezien ReinArt sinds 2015 wekelijks cartoons en strips voor de lokale krant tekent.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.