Helen en Nadine dagen je uit…

Helen en Nadine

Er zijn van die momenten, momenten die je even met beide voeten op de grond zetten. Nee, beter nog, momenten die je met beide voeten even in de grond laten wortelen. Realisatiemomenten. Momenten dat je even stil moèt staan om het vluchtige en chaotische leven om je heen te bekijken. Om je te realiseren hoe je ervoor staat en om je de handvatten te geven het heft (weer) in eigen handen te nemen en je koers bij te sturen.

Tijd is onveranderlijk, tijd loopt door. Minuten worden uren, worden dagen, worden weken. Voor je het weet ben je een maand verder en een oogwenk later is er een heel jaar verstreken. Huh? Het was toch pas het begin van de zomer? Huh? Hoe kan het nu alweer september zijn? Veel van onze kostbare tijd vullen we met standaard activiteiten: slaap, werk en alles wat we moeten of denken te moeten. Hoeveel tijd brengen we door met de activiteiten en mensen die we echt willen? De dingen die echt belangrijk voor je zijn (en dan bedoelen we niet Facebook, je favoriete Netflix serie of je bank)?

Wanneer we onze tijd besteden aan de dingen en mensen die echt belangrijk zijn, hoe bewust doen we dit dan? Wanneer je een etentje hebt met je geliefde, hoe vaak en hoe lang ben je dan echt bij het moment? Of ben je dan meer bezig met klagen over mensen, het werk, de chaos van het leven, de kleine irritaties, of focus je je op je telefoon en alle dingen die je nog denkt te moeten? Zonde!

Realisatiemomenten zijn de momenten voor Helen en Nadine dat ze zich realiseren hoe goed ze het hebben (ook nu Nadine voor werk vaak voor langere perioden van huis is). Hoe vaak ze de dingen kunnen doen die ze leuk vinden. Hoe fijn ze het hebben samen en hoe mooi ze hun leven ingericht hebben. De mooie vakanties, de fijne uitstapjes, de momenten met vrienden en familie, de spontane acties en al die andere mooie uitspattingen.

Hoe vaak komt het voor dat je de dingen pas mist wanneer ze er niet meer zijn? Hoeveel dingen vinden we de gewoonste zaak van de wereld, tot het moment dat het stopt. Je relatie, je gezondheid, je inkomstenstroom.. allemaal super fijn en goede ingrediënten voor een mooi leven. En toch gaat onze aandacht vaak naar hetgeen we niet hebben, naar hetgeen we willen, of juist naar hetgeen we verloren zijn. Het lijkt nu eenmaal makkelijker je daarop te focussen dan je fijn en gelukkig te voelen. Maar zeg nu zelf, wil je ècht klagen en een eeuwig slachtoffer zijn of geniet je liever?

Wij weten het antwoord wel: wij genieten graag. En dat houdt in dat wij extra vaak stil staan bij hoe fijn we het hebben. Ook wanneer we door werk langere tijd niet bij elkaar kunnen zijn. We focussen ons op onze successen in plaats van op de momenten die we stom vinden en ons miserabel of alleen voelen. We waarderen wat we hebben in plaats van treuren om wat we missen. Zoals de band tussen ons die er gewoon is, en blijft, zelfs al zijn we ver van elkaar en komt er maar één berichtje in dagen door of valt de telefoonverbinding weg na 10 seconden..

Het bespaart je misschien niet van alle negatieve dingen die kunnen plaatsvinden en het zorgt er niet voor dat Nadine spontaan weer thuis is, maar het geeft wel een fijner gevoel. En daarmee de kracht om mindere momenten en eenzame perioden te doorstaan. Daarom dagen we jou uit eens stil te staan bij wat je allemaal hebt. Al die kleine dingen, die bij elkaar jouw unieke leven vormen: de mensen, de bezigheden en de passies die jij stuk voor stuk gekozen hebt. Geniet van de tijd die je hebt en hoe je deze betekenis geeft.

Liefs,

Nadine en Helen

Helen en Nadine

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.