Ludieke HEMA-actie tijdens Prideweek

Tijdens de komende Pride week organiseert HEMA op woensdag 1 augustus het HEMA-huwelijk. Op uitnodiging van HEMA stappen drie Europese stellen die in eigen land niet kunnen trouwen in het HEMA huwelijksbootje. Door dit huwelijk mogelijk te maken, wil HEMA samen met deze liefdeskoppels, laten zien dat het vieren en bezegelen van de liefde voor iedereen mogelijk moet zijn. Want liefde is voor iedereen.

Tjeerd Jegen, CEO van HEMA: “Iets wat in ons land al achttien jaar mogelijk is, is in veel Europese landen nog geen werkelijkheid. Als koppel van gelijke sekse mag je daar nog niet trouwen. Dit willen wij tijdens Pride Amsterdam 2018 graag onder de aandacht brengen in de vorm van het HEMA huwelijk. Wij vinden namelijk dat liefde voor iedereen is, ongeacht van wie je houdt.’’

Bron: Hema.nl


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

Reinart
ReinArt Cartoons heeft als logo de vos met in z’n bek de in inkt gedoopte ganzenpen. Via www.reinartcartoons.nl zijn naast vele Roze Cartoons ook diverse andere tekeningen te vinden. Zijn woonplaats Deventer is daarbij goed vertegenwoordigd aangezien ReinArt sinds 2015 wekelijks cartoons en strips voor de lokale krant tekent.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.