Diva Mayday samen met Amsterdamse horeca in actie tegen anti-LHBT-geweld

Zaterdag 14 juli zullen meer dan 300 Amsterdamse horecagelegenheden hun steun uitspreken aan de LHBT community. De actie volgt nadat twee weken geleden drag queen Monique de la Fressange werd mishandeld en vele andere vergelijkbare incidenten de laatste tijd in Amsterdam en andere steden in Nederland.

Door de regenboogvlag te hijsen en op social media de hashtag #westandtogether te gebruiken maakt de Amsterdamse horeca nu gezamenlijk een statement tegen homogeweld. De actie is een initiatief van Diva MayDay (Nachtraad, drag activist en ondernemer en performer sinds 1989) en Donnie Bergsma (Disco Dolly). Mayday: “Amsterdam is veranderd. Ik ben er klaar mee om maar toe te kijken. Toen ik als ‘jonge meid’ door de straten van Amsterdam liep werd er gestopt om foto’s te maken nu om me uit te schelden. De stad verliest haar kleur. Amsterdam is van iedereen, ongeacht je afkomst, kleur of je gendervoorkeur.”

Mayday – Foto: Taco van der Werf

“Toen ik als jonge meid door de straten van Amsterdam liep werd er gestopt om foto’s te maken nu om me uit te schelden.”

Er is deze keer bewust gekozen voor de reguliere horeca. Om de LHBT-gemeenschap een hart onder de riem te steken en meer awareness creëren onder hun bezoekers. Verschillende performers uit de LHBT+ gemeenschap werken óók in die zaken.

Voortrekkers en enorme steun in deze actie zijn de A’dam Toren, Paradiso en Melkweg. Zij zullen hun gevel in regenboogverlichting hullen. Er wordt nog gesproken met  het Centraal Station en het Paleis op de Dam. Rond 350 reguliere horecazaken hebben toegezegd de regenboogvlag te hijsen op zaterdag 14 juli en via hun social media kanalen een statement naar buiten brengen met de #westandtogether. Een dergelijke actie in deze omvang is uniek in de wereld.

Ook Koninklijke Horeca Nederland, De Gemeente Amsterdam, De Nachtburgemeester en Nachtraad, Roze in blauw en Andries de Jong BV (sponsor van Regenboogvlaggen) steunen deze actie. Cobra Art Amsterdam komt met een eigen aanvullende actie en zal daarmee ook #WeStandTogether steunen.

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.