Diva MayDay in actie na mishandeling drag queen

Afgelopen weekend was het opnieuw raak in Amsterdam: dragqueen Monique de la Fressange werd na een avondje optreden in elkaar geslagen door een groepje jongens. Diva Mayday is het he-le-maal zat en wil in actie komen tegen de toename van het homogeweld in Nederland.

Afgelopen weekend wacht dragqueen Monique de la Fressange op een taxi wanneer ze plotseling door drie mannen wordt uitgescholden en zelfs enkele rake klappen moet incasseren. “Een van hen sloeg me in mijn gezicht. Op het moment zelf voelde ik er weinig van, totdat ik het bloed uit mijn neus voelde stromen”, vertelt Moon aan AT5.

Volgens boezemvriendin Mayday komt homogeweld steeds vaker voor. “Natuurlijk vallen wij dragqueens op en we zijn een easy target, maar dat geeft mensen nog niet het recht om ons aan te vallen en in elkaar te slaan”, vertelt het drag-icoon voor de camera’s van AT5.

Bron: RTL Nieuws


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

Reinart
ReinArt Cartoons heeft als logo de vos met in z’n bek de in inkt gedoopte ganzenpen. Via www.reinartcartoons.nl zijn naast vele Roze Cartoons ook diverse andere tekeningen te vinden. Zijn woonplaats Deventer is daarbij goed vertegenwoordigd aangezien ReinArt sinds 2015 wekelijks cartoons en strips voor de lokale krant tekent.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Diva MayDay in actie na mishandeling drag queen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.