Pim Lammers ontvangt Zilveren Griffel voor ‘Het lammetje dat een varken is’

Gisteren maakte het CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) de winnaars bekend van de Griffels en Penselen, de grootste literaire kinderboekenprijzen in Nederland. Pim Lammers ontving een Zilveren Griffel voor de tekst van het boek ‘Het lammetje dat een varken is’. Dit prentenboek snijdt op een ongedwongen manier het transgenderthema aan voor jonge kinderen.

De andere negen Zilveren Griffels werden uitgereikt voor Handje? (Tjibbe Veldkamp), Toen ik (Joke van Leeuwen), Het gelukkige eiland (Marit Törnqvist), Lampje (Annet Schaap), Sabel (Suzanne Wouda), Wij waren hier eerst (Joukje Akveld), De zweetvoetenman (Annet Huizing), Was de aarde vroeger plat? (Bette Westera) en De zombietrein (Edward van de Vendel).

“Een enorme eer dat ik voor mijn eerste boek al zo’n prachtige prijs mag ontvangen! Soms kijk ik even naar de griffel en dan kan ik het nog steeds niet helemaal geloven.” – Pim Lammers

Pim Lammers – Bron: Instagram

Zilveren penselen waren er voor Heb jij misschien Olifant gezien?  (David Barrow), Pippeloentje van (Annie M.G. Schmidt en Fleur van der Weel), Dit is voor jou (Sanne te Loo), Konijnentango  (Daan Remmerts de Vries, Ingrid en Dieter Schubert), Tori (Brian Elstak en Karin Amatmoekrim), En toen, Sheherazade, en toen? (Imme Dros en Annemarie van Haeringen),  De wolven van Currumpaw (William Grill) en Fabeldieren (Floortje Zwigtman en Ludwig Volbeda).

De Gouden Griffel is de belangrijkste prijs voor Nederlandse jeugdliteratuur. Het Gouden Penseel wordt uitgereikt aan de beste illustrator. Op 2 oktober wordt tijdens het Kinderboekenbal duidelijk welke van de bekroonde boeken een Gouden Griffel krijgt. Op 19 september wordt in het Rijksmuseum bekendgemaakt welke van de Zilveren Penselen het Gouden Penseel wint.

http://pimlammers.nl/

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.