Verlangen

Biweekly

Tijdens een avond met sex researchers wordt aan hen de vraag gesteld: hoe de seks van de LHBT+ gemeenschap te integreren in het standaardverhaal van piemel en vagina seks. Mijn gedachten dwalen af naar een maatje van me. Hij vertelde me dat zijn vriendin zijn billen en anus af en toe likte en dat hij ervan genoot.

Of hij daarom seks met een man kon hebben? vroeg hij zich af. Ik zag enige vertwijfeling in zijn ogen. Hij keek me verbaasd aan toen ik hem vertelde dat er homomannen zijn die niet van anal play of sex houden maar bijvoorbeeld liever alleen pijpen.

Bij homomannen en –vrouwen is veel variatie in wat zij op seksueel gebied lekker vinden. Net zoals dat bij heteroseksuele mensen het geval is. Die variatie maakt dat je eigenlijk niet kunt praten over homo- of heteroseks. Want de daad reduceren tot slechts één ding doet geen recht aan seksueel verlangen dat van mens tot mens verschilt. De seksuele daad en ervaring koppelen aan iemands identiteit is nog lastiger: wat moeten we dan met biseksuele mensen aan? Die vraag laat zich natuurlijk niet beantwoorden.

Diezelfde man ontkende later dat zijn vriendin hem op die manier bevrediging gaf. Het lag denk ik aan het gezelschap. Te onveilig om tussen al die macho hetero mannen iets van kwetsbaarheid te tonen over wat ook lekker is naast het ‘standaard’ repertoire van neuken, beffen en pijpen. Iedere cis- of transman of –vrouw heeft elke seksuele handeling in huis, ongeacht diens seksuele voorkeur. Mannen mogen onderdanig zijn en zich laten nemen door hun partner; vrouwen mogen dominant zijn. Zo zijn er vast nog een hoop variatie aan seksuele scripts te bedenken die tegemoetkomen aan… je eigen verlangen.

Joshua Zandberg is voorzitter van het Landelijke Netwerk Biseksualiteit en elke week schrijft hij een column over zijn leven als bi-man.

Lees hier zijn column van vorige week.

Joshua Zandberg
Joshua Zandberg

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.