Zoenend gay-koppel tijdens WK kick-off tussen Saoedi-Arabië en Rusland

Tijdens de openingswedstrijd van het WK voetbal in Rusland is vanmiddag, via augmented reality, een grote supportersvlag met een zoenend gay-koppel met op hun wangen de vlaggen van Rusland en Saoedi-Arabië, te zien. Onder de kussende mannen is de tekst – Love Will Win Tonight – te lezen. Het digitale initiatief van het Zweedse sports fashion brand Björn Borg wil mensen aansporen om stelling te nemen tegen de onderdrukking van LHBTQ-rechten in het algemeen en huwelijksongelijkheid in het bijzonder.

”Wij vinden dat sport liefde is en dat alle liefde gelijk is. De verborgen supportersvlag is onze manier om alle liefde die gedwongen is om verborgen te blijven in deze twee landen, een steuntje in de rug te geven. Het is een eenvoudige boodschap – dat liefde, in the end, altijd overwint. Voor ons is er geen beter moment om dit debat een extra push te geven dan tijdens dit WK in Rusland,” aldus Jonas Lindberg Nyvang, Marketing Director van Björn Borg.

”Wij vinden dat sport liefde is en dat alle liefde gelijk is.”

Vandaag de dag is het ’homohuwelijk’ verboden in 87% van alle landen wereldwijd. In Rusland is het ’promoten’ van homoseksualiteit strafbaar en in Saoedi-Arabië wordt homoseksualiteit als een misdaad gezien, die zelfs bestraft kan worden met de doodstraf. De boodschap – Love Will Win Tonight – wordt ook in de Russische media verspreid. o.a. via advertenties in de populaire Russische krant, The Moscow Times. Ook hier worden mensen aangespoord om zich in te zetten voor gelijkwaardigheid en huwelijksgelijkheid.

De supportersvlag kan gedurende het hele WK gebruikt worden. Je vindt hem (via je mobiel) op: http://tifo.marriageunblocked.com

Het initiatief is onderdeel van Björn Borg’s Marriage Unblocked campagne.

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.