Eerste editie Warrior Festival in teken van LHBTI-emancipatie

Warrior Festival

We zijn al ver gekomen, maar is de strijd voorbij? Kan de Warrior ophouden met strijden of moeten wij nog een keer al onze moed verzamelen en samen opnieuw de strijd aangaan? Het Warrior Festival brengt de LHBTI emancipatie in de laatste fase. Het filmisch muziekfestival vertelt dit verhaal in de eerste editie van Warrior, twee juni in der Aa kerk Groningen.

Nog niet heel lang geleden bestond homoseksualiteit niet, de strijders van toen moesten zichzelf duidelijk laten zien. Zij stonden op de barricades en streden voor hun recht om te mogen bestaan. Deze tactiek lijkt niet meer nodig te zijn, iedereen weet al dat de LHBTI’ers bestaan. Na jarenlange strijd lijkt de strijdlust te zijn afgenomen. Is dit wel het juiste moment? De zichtbaarheid is veel minder en de strijd tactiek lijkt de volledige andere kant op te slaan. Maar hoe kunnen we volledig worden geaccepteerd als er niets te zien is om te accepteren?

Aanleiding

Initiatiefnemer Alita Smit zag dat in Groningen veel gay bars failliet gingen. Daarnaast zijn er ook in Groningen geweldsincidenten geweest tegen LHBT’ers. Het gevolg is dat LHBT’ers zich baan verstoppen. Dat ze een bepaalde situatie uit de weg gaan, bepaalde kleding bewust niet aandoen, dat zij zichzelf minder zichtbaar maken. De strijdlust lijkt ook bijna verdwenen, terwijl nog niet iedereen in volledige vrijheid leeft. “De LHBTI-emancipatie is in de volgende fase aangekomen, de fase van de zichtbaarheid. Want hoe kan de maatschappij ons volledig accepteren, wanneer er niets te zien valt om te accepteren. Daarom vind ik het heel belangrijk dat iedereen weet dat wij onszelf niet langer moeten verstoppen, anders zijn wij nooit klaar met de strijd.”

“Iedereen moet weten dat wij onszelf niet langer moeten verstoppen, anders zijn wij nooit klaar met de strijd.”

Verhaal

Warrior is een filmisch muziekfestival dat een verhaal vertelt. Deze eerste editie vertelt Warrior het verhaal van de LHBTI-emancipatie. We herinneren de strijd van vroeger en vieren feest, maar kan deze strijd al ophouden? Voel jij je volledig vrij? Het feest is voor alle Warriors die zich hebben ingezet voor de LHBTI emancipatie. Van het geven naar steun tot het organiseren van parades. Homo of hetero. Wij zijn allen Warriors. Warrior brengt de eenheid weer bij elkaar en heeft als doel om ervoor te zorgen dat onze generatie de emancipatie compleet afrond.

Altijd al willen weten hoe het voelt om onderdeel te zijn van een film? Bij Warrior ben jij de hoofdpersoon. Waan je in de wereld van de Warrior en beleef deze unieke, filmische ervaring. Laat je meenemen door de spanning van de drumband en ervaar het heroïsche gevoel door het indrukwekkende live orkest. Beleef dit allemaal in het hartje centrum van Groningen, op de bijzondere locatie, der Aa kerk.

www.warriorfestival.nl

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.