‘Gordon en ik hebben echt een klik’

Over een halfuur is het zover: de finale van Gordon gaat trouwen. Wij schoven aan bij Rogier, een van de finalisten van het programma. De vraag die op ieders lippen brandt: is hij het geworden?

Door Kevin Hijne

Rogier heeft nog geen drankje kunnen aanbieden, of de hamvraag wordt op tafel gegooid. ‘Ben jij het geworden, of niet?’ Rogier lacht het weg. ‘Wil je een colaatje misschien?’

Jij bent gevraagd voor dit programma. Hoe ging dat?

“Dat heeft te maken met mijn dochter, Jamie. Ik heb haar gekregen via de stichting Meer dan Gewenst, een organisatie die LHBT’s met een kinderwens helpt om hun kinderwens in vervulling te laten gaan. Sara Coster van Meer dan Gewenst heeft mij daarbij geholpen. Toen Jamie uiteindelijk geboren werd, maakten Jamies moeder en ik de afspraak met Sara in de media te komen met deze gezinsconstructie, als die kans er is.”

Een stukje activisme, dus?

“Ja, omdat het steeds normaler wordt dat onder andere homo’s ook kinderen kunnen krijgen, op welke manier dan ook. Toen Jamie geboren werd, kwam ik op RTL 4. Naar aanleiding van die uitzending hebben de producers van ‘Gordon gaat trouwen… Maar met wie?’ mij benaderd.”

Hoe verliep dat?

“Aan de telefoon werd me verteld dat Talpa een ‘serieus datingprogramma gaat produceren’. Of ik toe was aan een vaste relatie, vroegen ze. Ik had toevallig in die tijd besloten dat ik daar wel klaar voor was. Jamie is nu twee jaar oud en alles zit lekker op de rit.”

En toen kwam deze rollercoaster op je pad…

“Ja, en dat terwijl ik eerst nog dacht dat ik enorm in de maling werd genomen! Na het eerste telefoontje heb ik gezegd dat ze me de volgende week maar even terug moesten bellen. Uiteindelijk ben ik toch op gesprek geweest bij Talpa. Ze waren bij dat gesprek helemaal verbaasd dat ik een dochtertje had.”

In positieve zin?

“Oh, zeker! Maar dat was nog niet alles, ik hoorde toen ook dat Gordon het programma niet zou gaan presenteren, maar dat we met hem moesten daten! En in de laatste aflevering zelfs trouwen. Ik verslikte me in mijn drinken, en zei: wát zeg je?! Maar de druppel die de emmer deed overlopen was toch echt dat Gerard Joling het ook nog eens zou gaan presenteren. Dus: een serieus datingprogramma, met Geer en Goor?!”

Wat maakte het dat je de knoop doorhakte?

“Ik deed het voor de bekendheid van de stichting Meer dan Gewenst. Het is belangrijk dat mensen in Nederland en daarbuiten weten welke soorten ouderschap bestaan. Dat maakt Jamies leven ook makkelijker als ze ouder is.”

“Je beseft pas later dat alles echt is. Ik vroeg me wel af of er geen dubbele agenda was, dus ik was ook terughoudend en afwachtend.”

Wat vond je familie?

“Ik heb ook veel met mijn familie en vrienden gepraat. Zij zeiden allemaal dat ik het moest doen. Ze dachten toch dat ik niet door de eerste ronde heen zou komen, haha!”

En dat kwam je wel… Was het nou echt liefde op het eerste gezicht?

“Tegen het productieteam heb ik heel eerlijk gezegd dat het echt niets zou worden als Gordon inderdaad 24/7 zo hysterisch zou zijn. En dat is hij ook niet. Toen hij voor m’n deur stond en ik aan kwam fietsen, dacht ik ‘wat een leuke vent!’ Niet te groot, mooie ogen, leuke glimlach… Helemaal goed. De liefde op het eerste gezicht kwam ook doordat ik voorheen een totaal ander beeld van hem had.”

Maar hoe echt kan zo’n programma zijn?

“Je beseft pas later dat alles echt is. Ik vroeg me wel af of er geen dubbele agenda was, dus ik was ook terughoudend en afwachtend.”

Ben je jaloers geweest?

“Nee, nooit. Ik ben sowieso geen jaloers type. En het is daarnaast ook geen wedstrijd, hè.”

Zo wordt het wel gezien…

“Klopt, en dat is ergens ook begrijpelijk. Sommigen deden misschien mee om beroemd te worden. Voor mij is het nooit een wedstrijd geweest.”

Ben je jaloers geweest op Manuel?

“Er was niet echt ruimte om jaloers te zijn. We hadden alle drie constant begeleiding en in privésfeer mocht je elkaar niet zien of contact hebben. Dat werd angstvallig in de gaten gehouden. Ja, je gaat allebei op date, maar niemand kon seks hebben met Gordon.”

Patty Brard vindt je te zacht voor Gordon…

“Dat zijn mensen die je helemaal niet kennen. Gordon en ik hebben echt een klik.”

Wat maakt jou de perfecte match?

“Gordon en ik verschillen totaal van elkaar, maar we hebben ook veel raakvlakken. Raakvlakken zijn voor mij het belangrijkst in een relatie. Ik zal niet vóór, niet achter maar naast hem lopen.”

Volgens Gerard Joling houdt een huwelijk met Gordon het geen twee weken vol…

“Haha, die spreekt denk ik uit eigen ervaring!”

Jij bent het, hè?

“Wie weet…”

Je had wel een ring om je vinger op je Instagram…

“Ja, dat was een beetje een domme actie. Toen kwamen ook alle complottheorieën om de hoek kijken.”

Ben je gelukkig?

“Ik ben hoe dan ook gelukkig!”

Dus, ben je met Gordon getrouwd?

“Wil je nog een colaatje?”

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.