Songfestival Troubadours | Esther Hart

Op de afbeelding staat het logo van de podcast Songfestival Troubadours. Twaalf goudkleurige sterren tegen een paarse achtergrond, met daarin in sierlijke letters de woorden songfestival troubadours met daarboven een rood-wit-blauw gekleurd hartje zoals dit ook bij uitzendingen van het Eurovisie Songfestival gebruikt wordt. De foto is ter illustratie van het onderwerp bij de tekst geplaatst.

Twee landen zagen in Esther Hart een gedroomde Songfestivalkandidate; in Engeland stond ze bijna in de finale, maar ook Nederland selecteerde haar voor de nationale voorronde. De BBC dwong haar te kiezen en dus koos Esther voor haar vaderland. Met One More Night deed ze mee aan het Nationaal Songfestival. Oorspronkelijk was het liedje bedoeld voor een zanger, maar omdat de makers van het lied, Tjeerd van Zanen en Alan Michael, nog niet tevreden waren stelde Esther voor om het als demo voor ze in te zingen. “In het huisstudiootje van Tjeerd. In z’n slaapkamer in een kledingkast met een microfoon. Dat was mijn eerste versie van One More Night. Toen vroegen ze: joh wil jij het niet doen?”

In Ahoy liet ze o.a. Gordon achter zich en met de winst op zak vertrok ze naar Letland! In de tweede aflevering van de podcast Songfestival Troubadours vertelt Esther Hart over dit avontuur dat haar carrière een andere wending zou geven. De verwachte top 10-notering, de heisa rond het Russische duo t.A.T.u, de rol van Jerney Kaagman, het opvangen van een overspannen zangeres en het winnen van een heel bijzondere prijs…

De podcast Songfestival Troubadours, mét Esther Hart, is nu te beluisteren via de podcast-apps (Spotify, Apple Podcast, Podimo, etc.)

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.