Pride Chantant 2022: “Een potje zingen met de poten”

Theater Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord kleurt van woensdag 27 tot en met zondag 31 juli als de regenboog. Dan brengt de Stichting Nederlied de theatervoorstelling Pride Chantant: Een potje zingen met de poten. Het programma bevat, met een vette knipoog naar Pride Amsterdam 2022, liedjes over seksueel anders zijn, en is tegelijkertijd een hommage aan pioniers die hun nek hebben uitgestoken en dat nog steeds doen voor de acceptatie van LHBTI+.

Het beloven bonte voorstellingen te worden, met een vaste groep zangers en elke keer nieuwe gasten. Tony Neef, Frans Mulder, Naomi Antonius, George Groot, Marijke Boon, Arie Cupé, Irene Hemelaar, Evert de Vries, Emile Baars en Bart Steenbeek maken deel uit van de vaste groep. Gastoptredens zijn er van onder andere: Sjors van der Panne, Dolly Bellefleur, Barrie Stevens, Astrid Nijgh, Rikkert van Huisstede, Diederick Ensink, Perry Dossett, Alex Klaasen en Jimmy Hutchinson.

De regie en presentatie is in handen van de gelouterde theatermakers Evert de Vries en Frans Mulder. “Het wordt een feestje met een flinke scheut tabasco”, kondigt Mulder alvast aan.

In de aanloop naar de Amsterdam Pride 2022 zingen artiesten en kleinkunstenaars ontroerende, mooie, humoristische, kritische, schrijnende en vrolijke liedjes over het seksueel anders zijn en de kleinburgerlijke normen. Het is een kleinkunstshow vol trots, hoop en vertrouwen. De titel is een cabareteske toespeling op de taal die ooit werd gebezigd.

*

Theater Het Zonnehuis – Zonneplein 30, Amsterdam-Noord
Woensdag 27 t/m zondag 31 juli 2022
Klik hier voor kaartverkoop & informatie

Presentatie: Frans Mulder & Evert de Vries
Regie: Arie Cupé
Muzikale leiding: Paul Tijink
Accordeon: René Trok | Drums: Timo Menkveld | Basgitaar: Ton Nieuwenhuizen

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.