‘Wij zijn een trots en zelfverzekerd gay koor’

Het Amsterdam Gay Men’s Chorus (AMSGMC) is een groep amateurdansers- en zangers uit Amsterdam en omgeving. Hun chorus staat open voor iedereen die zich identificeert als homo-man.  Én iedereen die niet precies in dat vakje past.

Zij willen zichtbaar zijn als trotse en zelfverzekerde gay leden van de maatschappij. Ze geloven dat samen optreden en henzelf en hun publiek onderwijzen bruggen kan helpen slaan, kan inspireren, begrip kan vergroten, verschillen kan verkleinen, en hen als persoon kan laten groeien.

Ondanks de uitdagingen die corona voor koren overal heeft gevormd, is AMSGMC in de afgelopen twee jaar gegroeid met nieuwe leden die op zoek zijn hun zang- en danskwaliteiten te verbeteren in een omgeving vol gezelligheid, support en vriendschap.

Inmiddels bestaat het chorus uit meer dan zeventig zangers en dansers uit meer dan twintig verschillende landen die in Nederland hun thuis hebben gevonden. Na een langdurige coronastop vinden er weer volop optredens plaats.

van Adèle tot Beyoncé en via Mozart naar de Eurythmics

Zaterdag 7 mei was het AMSGMC te gast op het Roze Korenfestival Tutti in Den Haag. Zaterdag 11 juni treden ze op op Zaanpride, waar ze naast het Zaanpridelied een minioptreden geven met muziek en dans van artiesten zoals Bronski Beat, Frank Boeijen, Elton John en Sia.

Daarnaast zijn de voorbereidingen in volle gang om Badtime Stories – hun grootste show ooit – op 17 en 18 juni op de planken te brengen in Podium Mozaïek in Amsterdam.

‘Badtime Stories’ geeft een roze draai aan klassieke sprookjes. Het publiek wordt meegenomen op een muzikale reis die leidt van Adèle tot Beyoncé en via Mozart naar de Eurythmics. Het is het perfecte excuus om samen met vrienden en familie met een roze bril te genieten van opgroeien, verliefd worden en het ontdekken van identiteit.

De concerten worden geproduceerd onder professionele leiding van regisseur en danscoach Maarten van Grootel en muzikaal leider Joost van Velzen, met begeleiding van Josh Mills op piano en medewerking van andere live muzikanten.

Geïnteresseerd in deelname aan het chorus? In september zijn er weer open rehearsals, dus kom een keer meezingen of meedansen en kijk of het wat voor je is.

Informatie over het koor en kaarten voor hun zomershow zijn hier verkrijgbaar.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.