Nederland speelt finale WK vrouwenvoetbal

Op zondag 7 juli wordt in Lyon de WK-finale Vrouwenvoetbal gespeeld. Het Nederlands elftal speelt daarbij tegen het sterke team uit de Verenigde Staten. In de kwalificaties wonnen de Nederlandse vrouwen van Nieuw Zeeland, Kameroen en Canada. Bij de achtste finale werd Japan verslagen en in de kwartfinale moest Italië in Nederland de meerdere erkennen. Bij de halve finale kon in verlenging het Zweedse elftal naar huis worden gespeeld, zodat Nederland in de WK-finale staat.

Tegenstander is de ervaren voetbalploeg uit de Verenigde Staten, dat al drie keer het Wereldkampioenschap wist te winnen (in 1991, 1999 en 2015). Nederland speelt pas sinds 2015 mee bij het WK-vrouwenvoetbal, maar is momenteel wel de regerend Europees kampioen (2017).

Meer informatie via: https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_vrouwenvoetbalelftal


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.