The Happiness Troupe: LHBT-kunst met een twist

Toegepaste kunst met een regenboogstrik er omheen. Dat is wat The Happiness Troupe maakt. Heb je een (huwelijks)feestje, dan hoef je niet meer zelf te fotoshoppen of te pinteresten. De dames van The Happiness Troupe (THT) zorgen voor een kleurrijk cadeau – of voor nog veel meer.

Tekst: Norbert Splint

Nienke Koorn (31), de ene helft van het gezelschap, kwam op het idee toen haar vriendin Karen Lennings (38) vroeg om met haar te trouwen. Ze kwamen er al snel achter dat mensen om het stel heen geen kaart of leuk cadeautje konden vinden om de verloving te vieren. Nienke: “Karen is al jaren grafisch vormgever en illustrator en maakte het tot haar missie om dit te veranderen. Het idee, het initiatief is dus eigenlijk van haar. Kaarten moesten er komen, en prints, speciaal voor de LHBT + gemeenschap. Zodat ook wij onze mijlpalen kunnen vieren.”

“Kaarten en prints moesten er komen, speciaal voor de LHBT + gemeenschap. Zodat ook wij onze mijlpalen kunnen vieren.”

Nienke en Karen vormen samen ‘The Happiness Troupe’

Inmiddels zijn ze bijna een jaar hard met deze droom aan het werk. “Ik help met het reilen en zeilen van THT door de communicatie, social media en het contact met al onze lieve klanten op me te nemen. De afgelopen zomer was voor ons het absolute hoogtepunt. We mochten op de Pride Markt staan en hadden eindelijk echt contact met de mensen voor wie we zo hard hebben gewerkt. Een magische dag die we nooit meer zullen vergeten. Zoveel lieve reacties, ontzettend veel van onze spullen uitverkocht en voor het eerst kregen we alle liefde die we in onze producten stoppen dubbel en dwars terug.”

Op de site staan inderdaad lieve, kleurrijke, vrolijke voorbeelden van LHBT-kunst met een twist. Geen flauwe grappen of truttige Laura Ashly-afbeeldinkjes, maar lieve en stoere prints waar je mee aan kunt komen als je op bezoek of naar een feestje gaat. Karen en Nienke zijn nog steeds niet getrouwd, maar verwachten wel in mei een baby. Uiteraard komen de geboortekaartjes van THT. Nienke: “Haha, ja, natuurlijk. Onze kaarten zijn te koop bij Pink Point en de prints bij White Box Living in Haarlem. Al met al was 2018 een ontzettend vruchtbaar jaar!”

www.thehappinesstroupe.com

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.