Disneyland Parijs organiseert Magical Pride voor roze gemeenschap

In Disneyland Parijs zal volgend jaar voor het eerst een officieel LHBT+-evenement plaatsvinden. Op zaterdag 1 juni 2019 staat het pretpark een avond lang volledig in het teken van de roze gemeenschap.

Tekst: Kenneth Steffers

Speciaal voor het evenement, dat om 20.00 uur zal beginnen, is het park tot 02.00 uur ’s nachts geopend zijn. De gekozen naam Magical Pride is een subtiele verwijzing naar de Gay Pride. ‘De Magical Pride is vooral bedoeld voor leden van de LHBT+-community en hun vrienden en familieleden, maar iedereen is van harte welkom’, valt te lezen op de website van het Franse pretpark.

Parade

Op het programma staan onder andere een roze parade met de toepasselijke naam Magical March of Diversity. Verder zijn er fotolocaties, meet-and-greets met Disney-personages, optredens en karaoke-wedstrijden. Ook verschillende grote attracties zullen gedurende deMagical Pride geopend zijn.

Kaartverkoop

Entreekaarten worden verkocht voor 89 euro per persoon. Momenteel zijn de toegangsbewijzen alleen nog te boeken in combinatie met een hotelovernachting. Losse tickets zijn verkrijgbaar vanaf begin 2019. Disneyland Parijs verwacht tussen de acht- en tienduizend roze bezoekers te trekken.

www.magicalpride.com

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.