Chiara Teer | ProfieLHBT+

Chiara Teer is 26 jaar en woont in Zaandam. Ze heeft de opleiding Horeca Management afgerond en werkt als leidinggevende in het op een na oudste gebouw van Amsterdam, het VOC Café in de Schreierstoren. Ze spendeert haar tijd graag samen met iemand op pad, een stadje bezoeken en daar overnachten, gezellig een terrasje pakken of een fijne wandeling in het bos. Ook vind ze het leuk met haar uiterlijk bezig te zijn: ‘Ik vind het fijn om er goed uit te zien en prettig in me vel te zetten. Kledinggericht dan. Want make-up draag ik niet veel.’

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Mijn belangrijkste eigenschappen zijn dat ik altijd heel sociaal, enthousiast en ontzettend bijdehand kan zijn. Gelukkig wel op een positieve manier. Heel vaak vrolijk en erg actief. Ook ben ik loyaal naar mensen toe. Ik ben ook erg behulpzaam, maar kan ook erg ondeugend zijn. En ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik mijn charmes goed kan gebruiken.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Ik heb geen specifiek persoon die mijn voorbeeld is. Wel kijk ik altijd er op naar mensen die bepaalde dingen zo simpel kunnen laten lijken. Zelf ben ik iemand die ontzettend veel nadenkt. Mensen die snel keuzes lijken te kunnen maken, of dingen meteen lijken door te hebben, daarvan kan ik erg onder de indruk zijn.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Dit vind ik een tricky vraag voor mezelf. Ik identificeer me zeker als vrouw, ik accepteer mezelf zoals ik ben. Maar ben niet de vrouwelijkste en ook niet de mannelijkste. In mijn relaties met vrouwen neem ik vaak de mannelijke dominante rol op mij, maar ‘vertroeteld’ worden wil ik ook. Je zou wel kunnen zeggen dat ik hier mijn eigen draai in heb en eigenlijk mezelf kan vinden in beide partijen, zowel mannelijk en vrouwelijk.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Nee, absoluut niet. Ik wil graag dat er gehouden wordt van me voor wie ik ben. Wat mijn geaardheid aangaat: het doet er verder niet toe. Paars, donker, oranje of geel; je karakter bepaalt wie je bent en hoe jij je voelt, niet je geaardheid of whatsoever.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Een vrouw met vrouwelijke vormen vooral bij de heupen vind ik erg aantrekkelijk, wauw, LOVE IT! Een vrouw die intelligent is en de Nederlandse taal goed beheerst vind ik erg sexy, zeker als ze zo met woorden kan spelen alsof het de jouwe zijn.Een vrouw die zeker is of zichzelf durft te laten zien voor wie ze is vind ik ook ontzettend aantrekkelijk. Verder vind ik de ‘simpele’ dingen ook belangrijk zoals humor, verzorgend etc.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Het mooiste vond ik toch echt hoe mijn familie en vrienden erop reageerden. Vooral omdat ik toen niemand had als voorbeeld die gay was en ik wist totaal niet hoe mijn omgeving hierop zou reageren. Ik kan me nog zo goed de knuffel van een van me beste vriendinnen herinneren, kort nadat ik vertelde dat ik gay was. Goud! Ik besefte toen echt: er zal niks tussen onze relatie komen, dit is liefde tussen twee vrienden. En wat mijn vader betreft, hij kon niet wachten om stiekem samen naar de vrouwen te gluren!

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Ik heb wel eens meegemaakt dat een persoon me aansprak, zogenaamd omdat ik niet normaal ben omdat ik op vrouwen val. Maar het ergste wat ik heb meegemaakt is dat ik met mijn ex-partner op Amsterdam CS stond en er een meneer was die ons vanaf een afstand zat aan te staren, vervolgens liep hij naar ons toe en zat hij ons heel doordringend aan te kijken. Weinig woorden, maar echt heel erg doordringend aan te kijken. Gelukkig hielden de conducteurs ons in de gaten en hebben ze de man van ons gescheiden.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Hmm, dit vind ik een lastige vraag. Anno 2018 vind ik dat iedereen een eigen manier van leven heeft en het gaat tegenwoordig meer om het geaccepteerd worden of niet. Het geldt niet alleen voor de LHBT + community, maar voor iedereen. Christen, Moslims, Gay, Hollands, Chinees… come on. Laat elkaar gaan. Beetje liefde, man.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als iemand die er in ieder geval altijd voor iedereen geweest is. Ik vind het belangrijk dat mensen mij herinneren als iemand die een belangrijk deel uitgemaakt heeft van zijn of haar leven. Iets heeft kunnen veranderen aan hun leven, iets positiefs.

10) Wat is je motto?

Ik heb eigenlijk geen motto. Maar wat ik wel eens zeg: ‘je bent mooier als je lacht.’

Tekst: Norbert Splint


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld.

De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Chiara Teer | ProfieLHBT+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.